mandag den 19. marts 2012

Et kig ind i "Planteværkstedet"

Kært barn har mange navne, siges der.
Talemåden holder stik når det gælder et af vores udhuse. Det skifter navn efter funktion og hedder ind imellem "Malerværkstedet", når det males møbler og malerier. Eller "Gildestuen" når det indtages til festlige lejligheder med flere gæster end stuen kan rumme.
Rummet har to store, gode, sydvendte vinduer og fungerer derfor lige pt., som mit "Planteværksted" i mangel af et driv/væksthus.

Nu er det første gang jeg sådan rigtig skal så og spire og jeg er meget spændt på om det hele virkelig skal lykkedes for mig.
Men indtil videre går det godt i Planteværkstedet og det huser mange af mine små spirende havedrømme.
Jeg synes det er spændende at følge med i hvordan det spirer og vokser - der sker nyt hver dag og drømmene om mit frodige blomsterparadis synes mere og mere indenfor rækkevidde.
Jeg vil lige inviterre Jer med indenfor og kigge til alle de små og store spirer.

Smukke og duftende Lathyrus - jeg har sået 3 forskellige.
Lavendel


Øverst Tjærenelikke, nedenunder Akeleje


Kæmpe JernurtForrest et par Pragtsnerler, midterst Isop (som er sået alt for tæt - de skal nok blive "sjove" at prikle), bagerst lidt flere Lavendel


Mere Pragtsnerle (stod så smukt gennemlyst at forårssolen)Margerit


Jakobstige......ja noget gik galt - så jeg har nu kun 5 små frølinger af Jakobsstige
 

Påfugleblomst

 

Tobakspibeplante (af frø fra Eva fra http://evigglade.blogspot.com/) Der er ialt 4 frø, som spirer indtil videre.


Udendørs står bl.a Drejeblomst, Gemserod, flere Akelejer, Solhat mv - men der har endnu ikke vist sig liv i potterne..........spekulerer lidt på om jeg skulle forsøge at tage potterne ind - bare lige for at skynde lidt på dem?

Tilbage er endnu en del poser med frø, som endnu ikke er sået. Men jeg må sige, at det så- og priklearbejde tager langt mere, både tid og plads, end jeg sådan lige havde forestillet mig - så nu må vi se hvor meget af det jeg når. Heldigvis kan en del også sås på friland ;o)

Ha´ en dejlig dag og vid, at drømme er livets krydderi


31 kommentarer:

 1. hvor ser det godt ud, du er langt fremme med at prikle, mine stauder er slet ikke så langt fremme endnu:) Anne Gine

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg har også været igang siden midten af januar :o)

   Slet
 2. Jøsses siger jeg bare. Du har da godt nok gang i noget. Sikke en arbejde, men det er så hyggeligt og sjovt, når først det lykkes. Her er det gået knap så godt. Men jeg håber stadig det kan nås:)

  Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ork, alt kan nås endnu Lise Lotte.
   Jeg vil i hvert fald nok styre mig til næste år og vente bare 1 måned med at så - det er jo længe man skal rende og passe det "skidt" indendørs ;o)

   Slet
 3. Det ser vel nok festligt ud med alle de spirer! Påfugleblomst - hvad er det for en fætter?? - den har jeg ikke hørt om før. Den må googles!
  Det bliver spændende at følge Helle. Det et godt billede af dig!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja den Påfugleblomst kendte jeg heller ikke.
   Det er en sommerblomst/1 årig som jeg fandt hos Frøbutikken.
   Den er nu ellers lidt for "anmasende" i sit udtryk til mig........men et eller andet gjorde at jeg måtte prøve at have den i haven......nu må vi se om den får lov at blive :o)

   Slet
 4. Hold da op. Jeg er også førstegangsfrøsåer, men jeg har ikke turdet så ligeså meget som dig. Held og lykke!

  SvarSlet
  Svar
  1. Jamen, jeg er vist også gået helt over gevind.......sidder ind imellem og grubler noget over hvordan jeg får logistikken til at gå op med alle de frø og spire :o)
   Nå, men man kan jo gemme lidt til næste år vel :o)

   Slet
 5. Hej Helle

  Gang i frøspiringen. Så er foråret da lige om hjørnet.

  Det ser godt ud.

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Her er SÅ meget gang i frøspiringen.....og særlig glad er jeg altså over at DIN Tobakspibeplante er lykkedes med at spire.

   Slet
 6. Ja der er nok at se til, når der skal prikles ud, det bliver spændende at se resultatet til sommer.
  Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, der går nogle kopper kaffe og noget radio til......når der skal prikles.
   Jeg glæder mig også til sommer :o)

   Slet
 7. Det ser godt ud, altid dejlig når ens anstrengelser lykkes. At det så giver et større priklearbejde er en anden ting.
  Jeg har sået solhat flere gange uden resultat, men forleden dag læste jeg hos en, som havde hentet frø fra planterne ude i haven og sået inde. De kom i løbet af en uge, det har jeg så også prøvet, og det gav også resultat hos mig. Så hvis du har nogen i haven med frø på endnu, kan du jo prøve det.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for tippet, Lisbeth. Men jeg har bare ingen Solhatte (eller andre stauder for den sag skyld), så det er jo derfor jeg må se at få sået og oparbejde "en bestand" - men jeg glæder mig til at prøve at frøavle af egne planter :o)

   Slet
 8. Øj der er gang i planteproduktionen, det ser flot ud:)
  Det er smart med sådan et transformator-udhus og dejligt at have ordentlig plads til det, men du har ret det fylder enormt, når planterne skal prikles ud. Jeg frygter at mine småplanter skal stå og brede sig indendøre i over 1 måned før de kan komme ud i potterne så jeg har først sået nu, men jeg bliver alligevel lidt misundelig over dine store Lathyrus og kæmpeverbena.
  Du kan altid prøve at tage bakkerne der står ude ind i varmen nogle dage så vil der givet være nogle der spirer. Jeg har sået flere akelejer ude for et stykke tid siden, men ingen har spiret hverken i kulden eller inde i varmen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha, jeg det er altså et transformator-udhus......sikke en hitpåsomhed :o)
   Ja, jeg tror altså også at jeg sniger dem lidt ind - er jo meget spændt på om der er liv dernede :o)

   Slet
 9. Hold da op et blomsterparadis du får dig... det blir spændende at følge alle frølingerne på deres vej videre :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det håber jeg også - men der altså også en gevaldig mangel på blomster her i min have, så det er slet ikke for mange tror jeg :0)

   Slet
 10. Hej. Aij hvor ser det godt ud. Sikke mange frølinger du har. Det var rigtig spændende at se og læse. Jeg synes, det ser ud til, at du har stor succes med dine såninger, men du har ret, der er noget priklearbejde, men når tiden kommer hvor de skal plantes ud, så tror jeg, du vil synes, det har været det hele værd. Jeg tror, du får en rigtig blomsterrig have. Jeg synes også, detlyder som om, jeres ekstra hus er rigtig godt indrettet og at I har meget glæde af det.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og ja jeg håber og tror at det bliver det hele værd - allerede nu har jeg jo stor fornøjelse med at gå og "holde øje" - prikle-weekender kan dog godt blive lidt lange ind imellem :o)

   Slet
 11. Nej, hvor ser det godt ud, med sunde og flotte frølinger :-)
  Og det er jo nærmest et drivhus du har der, med de store skønne vinduer.
  Ja, det er et stor arbejde, som tager tid og fylder. Men jeg synes hvert år, at det er det hele værd, når jeg kan gå rundt i min egen private planteskole og vælge og vrage mellem alt det jeg kan plante i bedene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Hanne - ja tænk, sin egen private planteskole........det er altså en dejlig tanke. Jeg har forresten taget dit tip med bedrollers til mig - super tip :o)

   Slet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Når jeg går ind og googler påfugleblomst, er der et hav af forskellige blomster, der viser sig! Bl.a. den der kommer fra Canarieøerne og hedder Strelitzia. Så der er nok at tage af.

  SvarSlet
 14. Der er rigtigt lagt op til en frodig blomsterhave,det bliver skønt. Jeg kender godt det med at så en masse og så tænke "pyh alt det arbejde" når der skal prikles og plantes, men det er jo sjovt alligevel og man bliver så glad af alle de blomster i haven.

  SvarSlet
 15. Hvor er det dog en masse skønne spirer du har der :-D
  Ja at prikel ud, og potte om tager noget tid. Jeg synes det er hyggeligt, at sidde og drømme havedrømme imens man prikler ud, imens man hører noget godt musik, og får en god kop kaffe. Så kører det ligesom nemmere, og inden man får set sig om er man færdig :-D
  Jeg har også sået en masse planter, men mangler stadig en hel masse. Men jeg er nød til at få noget af det ud i drivhuset før jeg kan få plads til flere frølinger.
  Det er helt bestemt alt "besværet" værd, synes jeg.
  Ha´en god dag.

  SvarSlet
 16. Hvor ser det godt ud.
  Jeg glæder mig til at se din have med alle de mange smukke blomster.
  Jeg er endnu ikke kommet i gang med at så.
  Tak for kigget.
  Ha` en god dag.

  SvarSlet
 17. Hold op, hvor har du et dejligt rum der med alle de skønne spire. Selv mangler jeg desværre plads.
  Det er krævende med al den planten om, men når man kommer til det endelige resultat, så er al besværet jo (næsten) glemt.

  SvarSlet
 18. Hold da fjoller Helle hvor ser det godt ud.........der bliver da total blomsterfest i haven hos dig med alle de skønne nye planter.

  SvarSlet
 19. Hej,, Hvordan fik du din tobakspibeplante- frø til at spire?????
  Jeg venter forgæves på 5. uge - sået indenfor - mon de skal ud her i nattefrosten og have et chok?

  Vh Rikke

  SvarSlet
 20. Jeg tror vi er en del som har fået startet en ordentlig omgang såning i år det er vist et farligt sted blogland. Mangler også stadig en del og så endnu, har også tænkt at der skal en del jord til alle de potter.Fint sted du har til det for det bliver hurtig plads krævende.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)