fredag den 6. januar 2012

Værd at læse

Efter mit indlæg "Tryllebundet", omhandlende min nyerhvervede sportsgren, marathon i armchair gardening, var der flere, der efterspurgte en lille anmeldelse af bogen Tasha Tudors have, mhp selv at skrive den på ønskesedlen.

Til det kan jeg kun sige, skriv roligt Tasha Tudors have på ønskesedlen!
I hvert fald hvis du er til billeder fra en stor, frodig, naturlig og vild have med et overdådigt blomsterhav, græsser, Paradistræ mv. Eller hvis du vil fascineres af historien om en bemærkelsesværdig kvinde og dybt passioneret havemenneske og billedkunstner.

Bogen er skrevet om Tasha Tudor og hendes lange liv i og med sin enestående have, måned for måned - året rundt, af en af hendes bekendte, gartneren Tovah Martin.

Bogen er rigt illustreret af stemningsfulde fotografier fra hendes kæmpe store fuldstændigt eventyrlige have, samt af illustrationer lavet Tasha Tudor selv, med blik for skønhed og dygtige og kærlige hænder.

Vi får mange små anekdoter serveret i løbet af bogen og beskrivelserne af Tasha Tudors liv på den idylliske gård og have, har ledt mig afsted på bare fødder gennem græsstier omgivet af blomsterflor og summende insekter.......salig i min sjæl og drømmede i mit blik.
Ikke så dårligt i en våd og blæsende januarmåned.

Jeg vil ikke vise billeder fra bogen aht div. copyrights - men bogens omslag stemmer godt overens med hvad der er i vente.God læselyst

18 kommentarer:

 1. Den bog står allerede på min ønskeseddel :) den virker i hvert fald til at være spændende :)
  snart go' weekend

  SvarSlet
 2. Tusinde tak for anmeldelsen, det lyder som en fantastisk bog. Jeg har nu skrevet den på min ønskeseddel, og jeg glæder mig til min fødselsdag i næste måned :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
 3. Kære Helle. Endnu en bog til ønskesedlen. Det smitter altså det her bloggeri, men hyggeligt er det. Jeg ventede spændt på at høre, hvad du syntes om den, det lyder jo lovende.

  Kh
  Lise Lotte

  SvarSlet
 4. Tak Helle og det lyder spændende, når du ligefrem kan mærke stierne mellem tæerne! Så er du inde i bogen og går rundt i haven. Dejligt

  SvarSlet
 5. Den fik jeg sørme da også lige lyst til at læse. Det lyder som balsam for sjælen her i januar.... det trænger vi til ;-)

  SvarSlet
 6. Tak for anmeldelsen - den handler jo om alt det jeg kan lide.... så engang, engang skal den også på ønskesedlen, det er snart noget af en liste med bøger og dvd'er:)

  SvarSlet
 7. Hvilken poetisk anmeldelse. Jeg kan se dig for mig svævende rundt i haven :)))))
  Desværre har mit bibliotek ikke bogen, men det må jeg så vel opfordre dem til at få. Heldigvis har jeg fødselsdag om et par måneder, så den kan jo komme på ønskesedlen.

  SvarSlet
 8. Efter omslaget at dømme, så ser den da spændende ud.

  SvarSlet
 9. Tak for en fin anmeldelse, Helle :) Jeg kan kun give dig ret - bestilte den for længe siden hjem fra biblioteket og efter LANG ventetid fik jeg den før jul. Nu har jeg læst det meste og bladret i resten og skyndt mig at aflevere den igen, da køen jo er lang.

  God weekend :)

  SvarSlet
 10. Pudsigt, du lige skriver paradistræ, for netop hendes paradistræ med de røde blomster var jeg totalt fascineret af, da jeg fik bogen for mange år siden (på svensk), og lige siden har jeg drømt om et paradistræ med røde blomster - ha, ha. Først i år har jeg fået købt et!!! De er jo da ellers ikke svære at finde.

  God weekend :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 11. Kære Helle
  Det er en fantastisk bog. Jeg gik ikke rundt i haven, jeg svævede nærmere... :)

  Hvis nogle er nysgerrige kan du sende dem herhen:
  http://www.clausdalby.dk/2011/02/kender-i-tasha.html

  God weekend søde Helle
  kære blogveninde

  SvarSlet
 12. Åh alle de skønne havebøger, bliver altså nødt til at prioriterer lidt, men lur mig om den ikke kommer ind på et tidspunkt... :o)

  SvarSlet
 13. Tak for en dejlig anmeldelse :-)
  Den ryger også på min ønskeseddel, og så må jeg da ind og checke på biblio, så jeg måske kan smugkikke lidt inden :-)

  SvarSlet
 14. Det lyder til at være en spændende bog, måske til næste jul :o) Jeg har fødselsdag i marts, da har jeg ikke tid til at læse havebøger :o)

  SvarSlet
 15. Den bog lyder rigtig interessant og som om, at man kan blive rigt inspireret. Den skal vist på min ønskeseddel. Tusind tak fordi du gør opmærksom på den. Nogle gange er det svært at finde godt læsestof, så det var dejligt, at du ville give os dette tip, så er der noget at gå efter!

  SvarSlet
 16. Det lyder som en god bog:)

  Armchair gardening er et godt udtryk, gad vide om der også findes et udtryk for at sidde ved pc´en og shoppe frø.....

  vh Dorte

  SvarSlet
 17. Hej Helle

  Inspireret af dig har jeg lånt bogen på biblioteket. I dagens blogindlæg har jeg linket til dig. Håber det er ok? :-)

  Mange hilsner
  Anne-Mette

  SvarSlet
 18. Hennes trädgård är en dröm och man kan aldrig få nog av böcker där hon är med i.
  Tur att vi har Claus som gör nya fina trädgårdsböcker som man också kan sitta och titta i hur länge som helst hur ofta som helst.
  Ha det gott
  annika

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)