søndag den 8. januar 2012

Gavmild blomsterhandler

Mens bollerne bages i ovnen til det sene søndags morgenbord. Sidder jeg og nyder den fine lyserøde Brændende Kærlighed og får lige lyst til at dele den mindst lige så fine historie, der følger med den - nu skal I bare høre om en sød og betænksom blomsterhandler......

Midt i december var min yngste søn og jeg, som så mange andre, ude at finde juletræet til stuen.
Jeg havde i forvejen set nogle fine træer ved en lokal blomsterhandler og derfor blev kurset sat mod denne og det blev også her vi fik gevinst og drog afsted med et fint lille træ under armen.

På vej ud af forretningen fanges mit blik af en vognfuld af de meget almindelige Brændende Kærlighed eller Koraltoppe, som de også kaldes. De står i en rigtig sød lyserød farve og ganske ubevidst og for mig selv, får jeg sagt: "Hvor er de dog søde".

Blomsterhandleren må have hørt det, for straks er han på pletten og siger: "Jamen så skal du da have sådan én med dig hjem".

Arh, kvik forretningsmand, tænker jeg og svarer: " Ikke lige idag men ellers tak".

Blomsterhandleren forsætter dog: "Jamen jeg mener det - du må få en med hjem af mig".

Sådan en generøs jule-gestus er da ikke til at stå for.

Jeg takkede mange gange og fik også plads til en lyserød Brændende Kærlighed i favnen, alt imens ønsker om en glædelig jul og godt nytår fløj rundt i lokalet.
I bilen på vej hjem spurgte min søn lidt eftertænksomt: "Mor, hvorfor tror du manden gav dig blomsten?"

Nu ville det jo være en flatterende tanke, at kunne svare at det måtte skyldes mit søde smil ;o)

Men som jeg forklarede min søn, så havde den gavmilde blomsterhandler fornylig overtaget blomsterforretningen efter den tidligere indehaver, som var vellidt gennem mange år og derfor var "den nye mand" nok ivrig efter at gøre en god figur overfor sine kunder, så de havde lyst til at komme igen...........og det har jeg da :o)

Glædelig søndag

10 kommentarer:

 1. Sikke en flink blomsterhandler. Selvfølgelig kan man begynde at tænke over motiver osv, men man kan også bare nyde!
  Velbekomme med de lune boller ;-) ( mmm - lyder meget lækkert.. )

  SvarSlet
 2. Sikke en sød historie.
  Jeg synes bare du skal nyde den smukke plante, han har da sikkert været i julehumør, og tænkt, at hvis du syntes den var sød så skulle du også have den. :-D
  Nogle gange gør folk noget uden bagtanke, eller at forvente noget. Sjovt nok har jeg oplevet det oftere blandt plante/haveglade mennesker end fra andre! Lidt tankevækkende.
  Ha´en dejlig søndag.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 3. Jeg tror, han faldt for din begejstring over synet af de skønne blomster - og så lidt måske dit smil!
  Men dejligt, når man bare får uden bagtanke.

  SvarSlet
 4. Sikke en flinker mand, han sku bare vide hvor glad du er for den :o)
  Det er også en rigtig sød blomst med den fineste farve - tak for historien :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 5. Jeg vil bare sige, at sådan får man kunderne til at komme igen. God taktik men jeg synes det er ok. Man må gøre noget for at holde på kunderne, og hvis du ser ud som på billedet her, så har du da et sødt smil :o) så selvfølgelig var det også derfor.
  Knus
  Lisbeth :o) og et sødt smil

  SvarSlet
 6. Det var dog en ualmindelig sød "blomstermand". Og den brændende kærlighed er da yndig.

  SvarSlet
 7. Hej Helle. Det var en dejlig historie. Det er altid så glædeligt, når der er nogen, der overrasker én uventet. Man bliver glad på sådan en god måde. Det var en pædagogisk forklaring til din søn, så har han forhåbentlig fået indblik i, hvad en god gerning kan medføre!!!
  Blomsten ser for i øvrigt rigtig sød ud. Lyserød er min yndlingsfarve.

  SvarSlet
 8. Ja, det var en rigtig sød blomstermand, "ham den nye".
  Bagtanke eller ej, så blev jeg rigtig glad - både på dagen og mange gange senere hen når jeg har nydt den simple men yndige potteplante.
  Mht om jeg ser ud som på profilbilledet........ja jo - det gør jeg da, det er jo kun 2½ år gammelt og taget på en god dag og der er siden kun kommet 5 kilo, 3 rynker og 1 par briller til ;o) Men smilet er vist det samme :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 9. PS Efterfølgende har jeg lagt et nyt profilbillede ind. Billedet er helt frisk fra fad - taget her til morgen foran computeren, hvor jeg sidder og smiler til Jer alle sammen ;o) Måske fordi jeg lige har set Erantis i haven.....juhu

  SvarSlet
 10. Det er da en rigtig sød blomstermand, kan sandelig godt forstå hvis du kommer tilbage til ham. God service betaler sig :o)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)