torsdag den 29. december 2011

Tryllebundet

Der har været stille på bloggen efter jul - og med rette.
Jeg har nemlig været i haven alle ledige minutter og timer, som julen har bydt mig.
Eller det vil sige, været i haven fra sofahjørnet, godt stablet op med puder, benene trukket op under mig, et tæppe på og en sød mand, der forsynede mig med friskbrygget kaffe - alt imens han hovedrystende har smilet ad mig.
Disciplinen "armchair-gardening" har nemlig udviklet sig til et marathon her i Karlelunden.

Og klart det måtte ske - når julen har begavet mig med disse tre fantastiske havebøger.Behøver jeg sige mere - det har været fantastisk vidunderligt og jeg er fuldstændig og aldeles tryllebundet............og jeg er slet slet ikke færdig endnu.
Inspirationen vil ingen ende tage og hovedet summer af sommer, drømme og planer - der er sommer i mit julehjerte.
Nu ved jeg, at jeg nok komme igen de seje vintermåneder med sådanne bøger som følgesvende.

De næste par dage byder på aftenvagte også nytårsaften - så jeg vil benytte lejligheden, til at takke for et fantastisk 2011, hvor det har været en stor og berigende gave, at blive en del af dette haveblogunivers - tak til hver og én af Jer dejlige havetosser - I ønskes et godt nytår, hvor jeg håber vi fortsat skal dele haveglæden.

Der er nu noget sandt over klichéen "delt glæde - er dobbelt glæde".

23 kommentarer:

 1. Hvilken energi ;-)
  Der er ikke noget så skønt, som at fordybe sig i bøger og havedrømme.
  Godt nyt år

  SvarSlet
 2. Skønne havebøger du har fået - kan godt forstå at du måtte ud på marathon... Sødt af din mand at klare forplejningen undervejs :)

  Godt nytår, Helle.

  kh Ulla

  SvarSlet
 3. Sødeste Helle....det er bare ikke det værste hovedet kan summe af på denne årstid - skønne julegaver.......jeg vil summe med på mine skitser til næste drømmeprojekt ;0)

  Jeg glæder mig vildt til at følge med livet i Karlelunden også det kommende haveår.......rigtig god arbejdslyst og summeri de kommende dage ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 4. Hyggelig armchairgardening med lækre bøger, det er godt med lidt afslapning, inden du igen skal i gang med arbejdet.
  Selv tak og i lige måde, du har helt ret i at delt glæde er dobbelt glæde.
  Rigtig godt nytår, hvor vi fortsætter bloggeriet for fuld udblæsning og håber på skønne havestunder.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 5. Skønne havebøger du har fået.

  Du har ret, der findes ikke nogen bedre måde, at komme igennem vinteren på, end at sidde og havedrømme :-)

  Jeg har også Stauder bogen. Den er bare skøn og en man tager frem igen og igen.

  SvarSlet
 6. Jeg tror der er mange rundt om i de danske hjem der har indtaget samme stilling som dig... inklusiv mig selv :o)
  Jeg har også fået den herlige bog Hemmelige haver, og har flere gange været i Drømmeland... tænk hvor mange planer der blir gennemtænkt i hovederne for tiden... der skal arbejdes når haveåret blir skudt igang :o)
  God arbejdslyst til dig - og må du få et lykkebringende og blomstrende haveår :o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 7. Lækre bøger - der er til mange timers læsning og mon ikke de sagtens kan læses et par gange og tages frem hen over året :-)

  Jeg er slet ikke i tvivl om andet end at det OGSÅ bliver et fantastisk haveblog år i 1012. Håber vi er endnu flere der får lejlighed til at mødes IRL. Du ønskes også et godt have-nytår :-)

  P.S. God arbejdslyst - håber det bliver en stille og hyggelig nytårsaften for jer.

  SvarSlet
 8. Wow for en gang guf du har fået dig der, kan sandelig godt forstå hvor din ynglingsposition er lige nu.
  Også tak til dig for et skønt haveblogår, jeg vil glæde mig til at følge med til næste år - lige om lidt. Så god arbejdslyst og et rigtig godt nytår til dig :o)

  SvarSlet
 9. Jeg sad og smilede ved tanken om dig i sofahjørnet og manden som serverede kaffe :-) Det er skønt når vores stakkels mænd kan affinde sig med at vi er havetosser :-D
  Jeg fik også de Hemmelige Haver i julegave. Den er bare skøn. De 32 bede har jeg lige bestilt på biblioteket for et øjeblik siden, sjovt sammentræf. Og Tasha Tudor overvejer jeg at sætte på ønskesedlen til min fødselsdag, så du må meget gerne dele hvad du synes om den.
  Og ja, det er så sandt, at delt glæde er dobbelt glæde. Jeg bobler over ved tanken om det nye haveår sammen med alle jer andre havetosser i Blogland. Hvor bliver det skønt :-)
  Også rigtig godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 10. Tillykke med dine havebøger. Jeg har selv fået Hemmelige haver og den skal helt sikkert læses mange gange. Du må gerne smide en anmeldelse af Tasha Tudor. Den kunne jeg nemlig godt ønske mig til min fødselsdag i marts.
  Jeg ønsker også dig et rigtig godt nytår med mange hyggelige "snakke" på bloggen :)

  SvarSlet
 11. Nej sikken en masse skønne bøger. Hvor det altså lyder hyggeligt og sikken en mand du har dig der. Jeg har så også sådan en der smiler lettere overbærende og ryster på hovedet.

  Ja det er altså dejligt og blive medlem her i blogland og måske føle sig en anelse mindre havetosse. Her er det jo helt normalt:):)

  Rigtig godt Nytår til dig og dine ja og også til alle jer andre skønne bloggere.

  Mange havehilsner fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 12. Der er da heller ikke noget bedre end at sidde i en lænestol og forberede sig til foråret.
  Tillykke med dine nye bøger, det bliver spændende at se hvilke ideer de kaster af sig.

  Godt nytår til dig

  SvarSlet
 13. Det er da sjovt så enige vi er ang. Tasha Tudor, for den tror jeg også jeg behøver at få. Det må blive et fødselsdagsønske. Så når den er gennemtygget, vil en anmeldelse være dejlig.
  Iøvrigt har jeg en datter født samme år som dig - også sygeplejerske - hun har også vagt nytårsaften. Godt at nogen tager de vagter! Jeg vil sige, af hjertet tak for det, I gæve mennesker.

  SvarSlet
 14. Mums for nolge lækre bøger. Dem kunne jeg også godt bruge lige nu, hvor jeg har pakket mig ind i dynen med en stak havebøger (desværre allesammen nogen jeg har læst - ingen have-gaver under træet til mig i år), og den bærbare indenfor rækkevidde, så jeg lige kan følge lidt med her i bloggeruniverset. Det er dog småt med kaffeserveringen her i huset, desværre, for det lyder da skønt med sådan en opvartende og overbærende mand ved hånden ;-)

  Tak fordi du har været med til at gøre blogger-livet til en fantastisk oplevelse - glæder mig til endnu mere af den slags til næste år :-)

  Knus og godt nytår!
  Signe

  SvarSlet
 15. lækre lækre bøger. Specielt Claus Dalbys Hemmelige haver er jeg jo helt solgt over. Hans smukke smukke billeder og store måde at formidle historier på er jeg altså bare vild med.
  Kender ikke Birgit Reimer bogen, men Tasha Tudor bogen har jeg også. Sikken kvinde, og sikke en have hun skabte. Rent eventyr for sådan nogle blomsterfreaks som os. Hvad synes du fx om hendes 3 meter høje fingerbøl?

  Håber du kommer godt i mål med alle dine dejlige havebøger.

  kram fra
  Eva

  Godt nytår Helle - glæder mig også til at vi skal holde kontakten i det nye år.

  SvarSlet
 16. Nej, hvor har du hygget dig. Jeg tror jeg ved, hvordan det er at have sommer i julehjertet. Forventningens glæde er mange gange den største.
  Jeg vil også gerne ønske dig rigtig godt nytår og tak for haveåret, der gik. Havebloggerland er et godt land at være i og du har i hvert fald også beriget bloglandet. Tusind tak for det! Fortsæt endelig!

  SvarSlet
 17. Der er intet så dejligt som at kunne fordybe sig i skønne havebøger - jeg har Hemmelige haver og staudebogen og er så glad for dem begge der er masser af drømmestof i dem.

  Rigtig god nytårsvagt og rigtig godt nytår til dig og dine, du har så ret i det med glæden over at dele haveglæden - jeg glæder mig over at det forsætter i det nye år:D

  SvarSlet
 18. Det lyder som opskriften på den perfekte jul :-)

  Et rigtig godt nytår til dig - og tak for det gamle, som har været berigende og bestemt også nærende for havedrømmene.
  Birgitte

  SvarSlet
 19. Nej altså.......tak for Jeres dejlige hilsner, hvor er I nogle dejlige mennesker.
  Jeg skal nok "smide" en kommentar om Tasha Tudor bogen - men først når den er helt læst. Jeg har bladret den igennem og nydt billeder, herefter er jeg startet fra ende til anden og sluger hvert ord :o)
  Kærlige nytårshilsner Helle

  SvarSlet
 20. Dejlige julegaver du der har fået.
  Mange timers læsning.

  Ønsker dig og dine et godt nytår.
  God aftenvagter.

  SvarSlet
 21. Skønne bøger du har fået og det er bare så dejligt at sidde i sofaer med bøger og frøkataloger.
  Rigtig godt nytår, og vil glæde mig til at følge din blog i det nye år.
  Annette

  SvarSlet
 22. Jeg vil lige som de andre skønne kvinder sige tak for en skøn blog med dejlig inspiration. Det er nogle skønne bøger, dem må jeg få lånt på biblio, glæder mig til din anmeldelse.
  En lænestol, en kop kaffe, mums. Synes dog ferien har været alt for kort, når man har skullet arbejdeballe hverdage. Spændende at se dine haveplaner.

  Godt nytår!

  SvarSlet
 23. Rigtigt godt nytår, Helle :-)

  Åh ja havebøger - der ligger altid et par stykker ved mit natbord - året rundt.

  Dejlige bøger du har fået. Tasha Tudor bogen er en af mine favoritter. Jeg har den i en svensk udgave, og jeg fik den omkring 1999-2000, og jeg har læst den mange gange siden.

  Birgit Reimer, min gode veninde, har skrevet en formidabel bog, hvor man kun kan blive inspireret til at lave nye og anderledes bede.

  Kh. Marlene

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)