tirsdag den 17. januar 2012

Tøsehjørnet i en virituel udgave

Forleden foreslog Claus Dalby i et blogindlæg, at man lavede sig en foto-collage af sit påtænkte bed, inden man plantede det til.
På den måde kunne man få en fornemmelse af sammensætningen af former og farver.

Jeg har jo et rigtigt tøsebed i støbeskeen - sådan et lidt vildt og romantisk bed til alle de tøsede blomster.
Et bed hvor jeg kan få styret min lyst til de rosa, lilla og lyserøde nuancer i et hjørne af haven, hvor drenge der ikke tåler "pigefarver" bare kan kigge væk ;o)
For nemheds skyld "døbes" de fleste områder og bede i haven og dette lille hjørne skal naturligvis kaldes "Tøsehjørnet".

Nu HAR jeg jo allerede indkøbt frø til at opstarte "Tøsehjørnet"......men selvom jeg næppe laver om på forestillingens besætning her i 11. time - og selvom farver og nuancer meget nemt kan være anderledes på fotos end i virkeligheden.
Ja, så skulle jeg da liiige afprøve forslaget med en foto-collage.
Hmmmm - kludetæppe?

Jeg synes sandelig stadig det er svært, at vide om det bliver godt.
Et virituelt bed gør det nok ikke lige for mig - jeg må altså se det IRL, som det vist nok hedder ;o)

Og er det så ikke også bare sådan, at man elsker sine blomster og bede - blot fordi de er til i ens have og hverdag og fordi man selv har skabt dem og passet med sine egne små hænder.
Lidt ligesom en mor, der synes at netop hendes børn er de kønneste, sødeste og dejligste :o)


Har du et "Dalbysk blik" for sammensætning og sidder og liiige kan se hvad der mangler eller hvad der er "no go" - så er alle menings tilkendegivelser velkommen :o)

39 kommentarer:

 1. Det ser skønt ud dit kludetæppe, og alle blomsterne er jo dejlige. Men måske ville det være godt med noget stedsegrønt til at bryde lidt, og så er der også noget at kigge på om vinteren. Det kunne være nogle græsser, buksbom el. thuja.
  Glæder mig til at se tøsehjørnet til sommer.

  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja der er faktisk også tænkt en kegleformet Thjua ind......og når tilbuddet byder sig et par kugleformede buskbommer - så jeg er helt enig, Gitte.
   Og tak for dit råd :o)
   Kh Helle

   Slet
 2. Jeg synes bare det ser fantastisk dejligt ud! Og, tænker det må være et stort hjørne tøserne har erobret :-).

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tøsen her har alligevel gravet ca. 7x3 m græsplæne op med sine tøsearme - så der skulle være et "pænt" hjørne pigerne kan boltre sig i ;o)
   Kh Helle

   Slet
 3. År hå hå, Helle! Det bliver danser puster-lækkert! Ikke spor Barbie, mere, sådan en feminin, velduftende kvinde, der ved, hvad hun vil. Og gør det...
  ;D

  Held og lykke med projektet! Vil glæde mg til at følge det.
  Skal selv luge have akset med det der collage, før jeg gør mere på min blog. Mit hoved villaer ikke være med. Uanset hvor tøseduftelækker, jeg er! Tarveligt ikke? ;D

  Nå kramser og smil fra
  Marianne
  Den Helbredende Have

  SvarSlet
 4. Prøver lige med en oversættelse... (altså: sorry, Helle) Det var noget med at jeg ville bakse med en collage...
  Og - hvilket vist fremgår med al tydelighed - at mit hoved ikke vil lege med. (Det vil min ipads ordbog heller ikke).

  Kh. M

  SvarSlet
 5. Forresten, den der rose (claire Rennaissance?) ude til højre i 3. Linje, synes jeg ikke rigtig duer. Der lakse skurrer lidt i øjnene.

  SvarSlet
  Svar
  1. Marianne, jeg kunne sagtens forstå hvad du skrev - slet ikke nødvendigt med oversættelse. Surt med sådan en hoved der ikke altid gider danse med - kender faktisk godt sådanne dage......her er det bare muskler og led der ikke vil danse med altid. Men så nyder vi de gode dage :o)
   Den der rose......ja det var egentlig Astrid Lindgren jeg søgte billeder på - men den fremstår også noget med lys/fersk end de 3 jeg selv har i den "virkelige have".
   Tak for dine kommentarer, det er flot at du orker sådan en dag :o)
   Kh Helle

   Slet
 6. Det ser godt ud Helle. Dejligt du putter lidt hvidt ind. Det bliver sååååå flot til sommer.

  knus
  Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Eva og jeg glæder mig for vildt til dine drejeblomster (de har det rigtigt fint - kigger til den næsten dagligt). Ja, der må lidt hvidt i for at "stramme op" på de fjattede tøser ;o)
   Kh Helle

   Slet
  2. ...ej, der skulle stå "kigger til DEM" - ikke kun DEN........bare rolig de lever allesammen ;o)

   Slet
 7. Åhhh - hvor ser det fantastisk godt ud Helle :-)

  Kh

  Gitte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gitte - ja man kan slet ikke holde til at se alle de blomster/sommerbilleder, vel :o)
   Kh Helle

   Slet
 8. Herligt kludetæppe du har fået sammenbragt, det skal nok blive godt. Min eneste indvending kan være høstanemonen, jeg vil foreslå at du på en eller anden måde isolerer den eller sætter den i et bed for sig lige i nærheden. Den er skøn og uundværlig men kan godt finde på at møve sig ind på knapt så ihærdige stauder. Det samme kunne jeg finde på at sige om ramsløg - hvis det da er dem i øverste række nr. 3 fra højre... øhhh... det var så alligevel to indvendinger... sorry :o/

  haveknus fra mig :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jo jo Fru Friis, det er skam Ramsløg......og de er nogle anmassende damer - men de har etableret så pokkers effektivt lige der i hjørnet, så derfor medregner jeg dem, da jeg simpelthen ikke tror de lader sig forvise fra forestillingen.
   Høstanemonerne skal stå bagerst i bedet hvor der er "en tendens" til skvalderkål - så jeg håber og har hørt, at de slanke lange damer skulle kunne tage kampen op med skvalderkålen og endelig så tror jeg de hvide skærme fra skvalderkålen vil gøre sig fint sammen med Høstanemoner (ja den dovne gartner - kan altid finde det gode i banditterne). Så jeg vover det ene øje og lader de to damer være med alligevel.
   Men tak alligvel, det er dejligt at høre andres tanker - dem kan man jo af gode grunde ikke selv tænke ;o)
   Kh Helle

   Slet
 9. Og søster glæder sig til at nyde det smukke tøsebed og drikke kaffe og søster snakke :) ser dejligt ud. knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Næh velkommen til søster - ja du kan tror der skal blive drukket kaffe ved Tøsehjørnet.
   Knus fra søster

   Slet
 10. Det bliver da bare så fint, Helle - min eneste kommentar er at det ikke ser ud som om du har taget en violfrøstjerne med? Hewitt's Double, som CD har indlæg om i går er ikke til at undvære i sådant et romantisk tøsehjørne - synes jeg...

  Glæder mig til at følge tøserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg så også godt den lilla sky i CD´s indlæg......og du kan tror at jeg tænkte på om jeg mon ikke også skulle møje den i Tøsehjørnet - og det ender det jo såmænd nok med ;o)
   Tak for tippet.
   Kh Helle

   Slet
 11. Det bliver da det skønneste tøsehjørne - sikke en blomsterfest du får :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Signe - jaaa jeg glæder mig altså også - håber så bare at alle mine indkøb vil spire :o)
   Kh Helle

   Slet
 12. Jeg er heller ikke så god til det virtuelle, men det der ser da flot ud. Mange skønne blomster imellem.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, det er ret svært ikke - selvom om to billeder står lige ved siden af hinanden. Men vi er vel bare nogle der er tre-dimensionelle eller noget ;o)
   Kh Helle

   Slet
 13. Det bliver bare det flotteste, fineste, smukkeste "kludetæppe".
  Jeg har lige fået alletider ide´, tak for det!!! ;-D
  Her på grunden er der nemlig et STORT stykke, hvor vi nærmest har opgivet kampen med skvalderkålen, men nu har jeg fået den ide, at prøve med Ramsløg og Høstanemoner!!! Det skal nok blive fedt. SÅ skal det få kamp.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Super at du kunne bruge løsningen på et "lykkeligt liv" med skalderkål...ha ha.
   I know, if you cant beet them join them.
   Kh Helle

   Slet
 14. Hvor ser det bare godt ud. Jeg tror at det bliver at perfekt tøsehjørne :-)
  Jeg skal også helst se planter IRL, så det kan jeg godt sætte mig ind i. Jeg gør det at jeg 'komponerer' ud fra blomstringstidspunkt også, så der hele tiden er lidt som blomstrer over hele bedet. Men det ved du sikkert alt om i forvejen :-) Og meget af det du viser blomstrer jo også over virkelig lang tid.
  Jeg glæder mig til at følge det tøsede hjørne hele sommeren på din blog :-)

  SvarSlet
 15. Tak Hanne. Ja jeg prøver også, som du, at finde lidt med forskellige blomstringstider og lidt i forskellige højder mv. Men jeg er en hund efter de høje lange må jeg indrømme :o)
  Jeg skal nok lave opfølgning både når der plantes og når der blomstres :o)
  Kh Helle

  SvarSlet
 16. kære Helle det lyder som et skønt bed og blomstarne er skønne. Set samlet ligner det meget mit eget staudebed måske er det andre planter også, men det kan nemt virke lidt overskueligt. Mit råd er at du prøver med collage 3 og 3 sammen så vil du se at det fungerer, rigtig god fornøjelse:0)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det var da måske en rigtig god idé at nøjes med at sætte 3 stk sammen ad gangen - måske ville jeg så have lidt nemmere ved at "se det" - for collagen gør det altså ikke rigtig nemmere for at se om det passer sammen. Tak Lisbeth :o)
   Kh Helle

   Slet
 17. Sådan en collage ser rigtig godt ud, men jeg vil nu også helst se det IRL :o)
  Elsker at du har døbt det Tøsehjørnet... jeg er også gavmild med navne, det er så meget nemmere når man taler om haven :o)
  Go fornøjelse med det - det blir spændende at følge :o)

  Ha en go aften...

  SvarSlet
  Svar
  1. Nemlig virkeligheden overgår både fantasi ig collage ;o)
   Havens områder skal bare have navne ellers er det jo helt uoverskueligt ha ha :o)
   Kh Helle

   Slet
  2. Det er et skønt og herligt kludetæppe, og har nydt alle kvinders gode kommentarer. Jeg er enig i at noget godt klart grønt vil få det skønne og tøse'ede helt frem. En mulighed kunne være nogle lækre hostaer, deres ranker når de blomstre kan også fås i milde tøsefarver.
   God vind og glæder mig at følge det :-)

   Slet
 18. Hej Helle. Rigtig godt med et tøsehjørne. Når jeg kigger på din collage, har jeg svært ved at se, at der mangler noget fordi du har et bredt udvalg af blomsternes former og også ef planternes løv. Jeg synes også, at farverne spiller sammen i de samme toner. Jeg tror godt jeg kan forestille mig dit bed. Jeg forestiller mig, at du har blandet nogle af frøene og planter dem sammen for at gøre bedet lidt vildt. Jeg synes ikke, du skal blande alle frø, men nogle af dem tror jeg, vil klæde hinanden godt på den måde! Bare et forslag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Super god idé - ofte er det i tilfældet at sand skønhed findes :o)
   Jeg blander lidt - og tak fordi du "blandede" dig :o)
   Kh Helle

   Slet
 19. Det er da helt prinsesseagtigt, men jeg tror også godt man kan blive snydt af farvene på billeder, de lyserøde kan være blålige eller gullige og måske ikke passe sammen i virkeligheden, men pyt, har vi måske ikke prøvet at flytte planter før?, hi hi - og held og lykke.

  SvarSlet
 20. Jeg er helt med på det lyserøde - hvor ser det bare skønt ud.

  SvarSlet
 21. Hej Helle
  Det lyder for skønt med den Magnolia. Jeg var også heldig at få grene sidste år. Nænner ikke at plukke egne grene endnu. Den er slet ikke stor nok.

  Tak for din hilsen
  Den varmede

  knus
  Eva

  SvarSlet
 22. Wow, sikke et flor af skønhed - man bliver da helt salig! Jeg er vild med Cosmos 'Daydream' - den havde jeg også i haven sidste år.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 23. Dejligt at høre om hund,katte,råerne og så tæt på naturen i er.Gid det var mig og min kat.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)