mandag den 9. januar 2012

Pibleri i Forårshjertet

Jeg trodsede støvregnen og gik en lille tur i haven til formiddag.
Idag var jeg på udkig efter forårstegn - eller sådan blev det, åbenbart!

Først kom jeg forbi et par krukker, som jeg pakkede med Narcisser og Tulipanløg i efteråret.
Spændt flakkede øjnene over krukkernes bare jord. Hmmm, der tittede (kun) 3 små spidser op i den ene ellers ikke meget at se, endnu.
Fat mod du længselsfulde forårshjerte.

Over langs skovbrynet tittede spæde Narcisser frem bag en lille træstub. Lovende - meget lovende - faktisk så lovende at forårshjertet slog en lille kolbøttet i brystet.
Men hov -  hvad med de Dorthealiljer jeg flyttede der hen sidst på foråret sidste år? Rolig nu - vent bare og se, vi er kun i januar lille forårshjerte.

Nede langs laden står mine potter med staudefrø. Ingen livstegn! What so ever, suk.
Jeg vil så gerne at det lykkedes, det er jo min jomfrurejse - i en eller anden forstand.
I de potter bor mine håb og drømme for begyndelse på min blomsterhave. Går alt helt skævt, kender jeg en god planteskole - det er bare ikke det samme, vel?

Langs muren op mod den gamle mødning, var der anderledes succes at spore - her tittede spæde Hyancinter op til mig.
Velkommen tilbage små veninder - er Jeres forårshjerte også utålmodigt?

Omme i haven fik jeg skræmt en fasan, som har fået for vane at inspicere haven, måske fordi han ofte har held med at finde lidt frø og kerne på græsset under æbletræet, hvor småfuglene spiser fra foderhusene.
Nogen linselus, kan man nu ikke kalde ham. Kors hvor han benede afsted.
Jeg indhentede ham nede ved dammen - og det uden at falde.
Egentligt helt godt klaret i træsko og vådt græs - hvis jeg selv må sige det ;o)


Ja, du kan ikke se dammen - men du kan se fasanen.


Efter den vilde jagt, endte jeg nede i et roderi af et stenbed. Sidste år begyndte jeg at tømme det - da det selvfølgelig ikke passer fruen ,at det ligger lige der mellem Bøgen og Valnøddetræet, hvor hun vil have rund bænk om Bøgen og Pæoner og Blåregn om Valnødden - det er da indlysende, ikk´.
Nå, men i roderiet var der sørme fuldbårne Erantis af finde. Så nu vil forårshjertet slet ikke lade sig tale til fornuft.
Også en mængde andre løgtoppe hilste på mellem stenene. Hvem de er, bliver spændende at se - det kan jeg simpelthen ikke huske.
Genkender dog nogle som Hyancinter, tror jeg.
Efter en lille havevandring med løg for øje, skal jeg hilse fra Urtegården og sige, at her er der også  gang i løgene - nemlig Hvidløgene.
Jeg satte dem i novenber i min spritnye Urtegård af genbrugsmateriale (som jeg er pavestolt af - men som endnu ikke er helt færdig og "blog-præsentable" - men det bliver den i 2012).
Se hvor de gror !
Det bliver altså spændende at smage Hvidløg af egen jord.Kærlige hilsner fra mit længselsfulde forårshjerte

26 kommentarer:

 1. Dejlige forårs-hmm - vinterbilleder er det jo, tænk at erantis allerede er oppe.( ikke hos mig) Ja jeg kan nu godt forstå ham blomsterhandleren faldt for det smil!!

  SvarSlet
 2. Jeg har også været ude at gå tur i min have her til formiddag, og fandt også løg på vej op. Det gav mig forår i hjertet ligesom dig :)
  Fik revet lidt visne, våde blade sammen og smidt i højbedene. Fik også lige fundet ud af hvor der skal være et nyt espalier - sådan :))))
  Nu regner det, så godt jeg kom ud i tide. Ha' en god dag.

  SvarSlet
 3. Her har det regnet længe, så jeg nåede ikke ud og se efter forårstegn :o( Men tak for din gode historie og billederne, det trøstede lidt.

  SvarSlet
 4. Smuk, smuk vandrig både i ord og billeder ;0)

  knus Dorthe

  SvarSlet
 5. Det er så dejligt, når der begynder at komme små planter op af jorden. Jeg kan også gå og beundre hver et lille nyt grønt skud :-)

  SvarSlet
 6. Tak for en skøn fortælling... kan næsten se det for mig :o)
  Dine erantis er så dejlige og lige hvad jeg trænger til at se :o)
  Fasanen er også skøn - gad vide hvad den har tænkt da du satte i løb efter den ;o)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 7. Hvor bliver man bare glad når man kan se det hele begynder, at pible frem. Sikke en livskraft.
  Jeg har det nøjagtig lige som dig, det hele bobler når jeg ser der er noget der er på vej op. Forårsblomserne er bare så velkomne når de beslutter sig for at komme op.
  Erantis har jeg desværre ikke nogle af i haven. Det må komme på et tidspunkt. Men det må vente, da jeg stadig kæmper en kamp mod skvalderkålen. Engang når "kålen" er nedkæmpet vil jeg have en masse Erantis. Sikke langt dine Hvidløg er kommet op, mine blev vist også sat lidt sent, men de skal nok komme.
  Ha´en rigtig god dag.
  Havehilsner fra Marianne.

  SvarSlet
 8. Ps. Jeg ville ellers gerne have set dig i træsko løbe over stok og sten for at få et billed af Fasanen ;-D

  SvarSlet
 9. Tak for en dejlig opmuntrende forårstur med dig rundt i din have - nu fik jeg ny ernergi til at gå i gang med resten af dagens opgaver :o)

  SvarSlet
 10. Jeg ved lige præcis, hvordan du har det. Jeg håber, forårshjertet blev lidt glad over at se løgvæksterne? Jeg synes, du havde mange, der tittede frem. Nu må du endelig tage flere billeder, så vi kan se, når der kommer knopper på og når de springer ud. Gad vide hvornår - om det bliver allerede i marts, ´hvis dette milde vejr fortsætter?

  SvarSlet
 11. Øj, øj sikken mange skønne forårstegn. Vi er jo altid lidt langsommere på de østvendte kyster, så mit forårshjerte gik sukkende inde døre igen ;-)

  Ha´en god aften
  Birgitte

  SvarSlet
 12. Mit lille hjerte bankede med dig hele vejen og blev helt tumelumsk, da det nåede til dine små erantis. Hvor er det skønt med alt det forår, der nu er på vej :-)
  Knus Signe

  SvarSlet
 13. Jamen det er da utroligt så meget et hjerte kan fortælle om hvor langt foråret er ;-) Og utroligt så mange dejlige spirer du fandt.
  Jeg er helt sikker på, at de hvidløg kommer til at smage fantastisk :-)

  SvarSlet
 14. Hej Helle
  Det er et noget anderledes billede, du har fået på bloggen nu, men smilet ser stadig godt ud :o)

  SvarSlet
 15. Skønne, skønne billeder.

  Jeg spejder stadig forgæves efter forårs løgene :-)

  SvarSlet
 16. Hold da op, fuldbårne erantis. Det er lidt vildt :-)
  Jeg smilede også ved tanken om dig i træskoene efter fasanen, stakkels fyr. Mon han troede han skulle på middagsbordet :-)
  Ork, du skal ikke være bekymret for staudefrøene. Det er tidligt, tidligt endnu. De skal nok komme igang når der kommer lidt mere varme og lys. Ellers må du prøve med en bedroller ;-)

  SvarSlet
 17. Skønne skønne forårsbilleder :-) Eller det der ihvertfald ligner forår for strengt taget så er det jo stadig vinter.

  SvarSlet
 18. Skønne skønne billder og sikken en fortælling. Jeg har også prøvet turen rundt i haven og her er der heller ikke voldsomt meget forår på vej. Nå ja, det er jo forresten også vinter endnu :)

  Rigtig god dag
  Hilsen Lise Lotte

  SvarSlet
 19. Gode billeder. Ja foråret er på vej.
  Smuk Fasan.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 20. Sikke en spændende tur med kameraet - jeg er misundelig over at du har fasaner, det havde vi også i min barndomshave og der var da noget til forårshjertet:)

  SvarSlet
 21. Jeg længes også i den grad.
  Knus

  SvarSlet
 22. Dine forårs-beskrivelser og ikke mindst din samling af forårsbilleder gjorde godt i mit vinter-kolde hjerte og var næsten ikke til at forlade igen. Herligt - tak for det....

  SvarSlet
 23. Ih, Helle, hvor var det en dejlig tur i din spæde, men skønne forårshave. At have fasaner duppende rundt i haven, må være herligt! Hos mig er det kun de fede høns, de er lidt mere gumpetunge.
  Jeg kan ikke huske om jeg har skrevet det før,men jeg kikker ofte forbi hos dig, men får slet ikke kommenteret så tit som jeg gerne ville. Det vil jeg rigtigt gerne have, du ved, for du skriver tit sådan nogle søde ting hos mig.

  Jeg satser også hårdt på hvidløg fra egen have i år. Det kan ligefrem betale sig økonomisk.... I hvertfald med det forbrug vi har i vores familie.

  1000 tak for turen i Karlelunden.

  Knus fra
  Marianne
  Den Helbredende have

  SvarSlet
 24. Hvor pragtfuldt med fasaner i haven. Det er da luksus. Men erantis´en stjal mit hjerte. Jeg har ikke set skyggen af noget som helst endnu. Men vi er også altid lidt bagefter i vores have. Der er altid lidt koldere her end da vi fx boede i Vanløse.

  Dine højbede er lige præcist som jeg ville lave dem - nemlig sorte. Det er så flot, når det grønne vælter ud over kanten. Bare glæd dig Helle.

  Tak for din beskrivelse af "jagten på foråret" ;)

  Kram og gode tanker til dig!

  SvarSlet
 25. Det spirer og vi venter bare på at kan få lov til at arbejde i haven og sætte spirer!

  SvarSlet
  Svar
  1. skønne skønne billeder, særligt fasanen er da skøn. Selvom jeg ikke kan lade være med at tænke hvordan den mon smager i en pie, eller en römertoft :-)

   Slet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)