lørdag den 17. december 2011

Mine jule-darlings

Igår blev juletræet sat på fod og hentet ind i stuen - hvilken herlighed.
8 dage før jul vil nogen måske mene er alt for tidligt, men vi elsker at tænde lysene på træet i den mørke tid og nyde det smukke juleskær i stuen. Tilgengæld bæres træet ud 30. eller 31. og står altså ikke nytåret over.
Så ca. 14 dages absolut nydelse og SÅ er jeg også træt af det drysseri ;o)

Gustav (min yngste) og jeg pyntede træet efter alle kunstens regler og i år tabte vi "kun" 3 glaskugler, - ak og pyt - hvor der handles, der spildes og heldigvis var det ikke nogle af vores/mine helt specielle darlings, der gik til.

For helt specielle darlings er der nemlig, at finde på træet og jeg vil vise jeg nogle af dem.
Har virkelig måtte begrænse mig, for når man først går i gang............ja, så kan jeg stort set huske hvorfra hver en lille figur og kugle stammer fra. Det være sig som gave, fra en speciel tur eller andet - og det gør jo at det meste af juletræets stads er elskeligt og højt skattet.Dette hjerte, har sammen med sin tvilling, sin premiere på juletræet i år. Jeg har netop fået parret af min elskede farmor i værtindegave i november. De bliver næsten gennemsigtige når lyset skinner igennem dem og ellers står de i "antik-sølv" med den dekorative perle-isblomst på. Meget smukke og allerede mine darlings.

Nu når vi er ved hjerter og farmor - ja se så lige det yndige hvide hæklede hjerte, det er helt vidunderligt enkelt og gør på ingen måde stads af sig selv.
Jeg har 5 stk af dem og de er hæklet af min farmor. De er dobbelte, så der kan fyldes en godte i, hvis det skulle være.
Sådan noget hjemmelavet julepynt fra ens bedsteforældre er da virkelig en skat - en sand darlig.

En ældgammel svend, er ham julefar her. Han er efterhånden noget krakeleret og mat i farverne og toppen hvor hængesplitten skal side er lidt itu - hans dage er måske talte og vi hylder ham derfor hvert år, fordi han magter at tage en tur mere i træet. Han bliver hængt op helt dybt inde i træet ved stammen, der er han godt beskyttet og det er også lidt sjovt at "opdage" ham derinde.
Jeg husker tydeligt hvor fin og strålende han var dengang min mor kom hjem med 3 stk. af hans slags. En til min bror, en til min søster og en til mig. De 3 julefædre pyntede juletræet i mange barneår og man fik ham med sig når man flyttede hjemmefra. Jeg tror jeg har været ca. 10 år, da jeg mødte julefar, så han er henved 30 år og absolut en darlig.
Jeg har selv fulgt op på min mors kærlige tanke og købt to røde juleheste til mine drenge. De er lavet af keramik med glassur - virker robuste og kan forhåbenligt holde i mange mange år............... og så er de ikke så tøsede som så meget andet julestads - det er jo to unge mænd, der en dag skal have dem med i kufferten  ..................ååhh, måtte lige kæmpe med lille klump i halsen.

Det lange glashjerte med tin-indfatning og prisme, ser gammelt ud - men det er bare snyd. Det er kun fra sidste år, hvor min mor forærede mig sådan et par skønheder op mod jul. Havde helt glemt den, muligvis fordi de kun har været med på træet 1sæson endnu - så glæden var stor da de kom frem af kassen......næææh, ja dem har vi jo også - det er da virkelig et par darlings.

Til sidst (for det må jo stoppe inden i falder I søvn), vil jeg fremhæve "sneboldene". Desværre har jeg kun 2 ud af 4 tilbage (ja der ryger jo lidt hvert år med pilfingrede børn, legesyge katte og glade hundehaler i huset).
Sneboldene har jeg selv fundet i en lokal "tingel-tangel" butik, kaldet "Kræmmerhuset". Jeg faldt over dem under en juleshoppingtur med min søster for en del år siden.
Sneboldene glimter og blinker i lysenes skær og sådan noget sparkeling bling bling har jeg et lille blødt sted i mit julehjerte til - så de er også mine darlings.

Ja, nu lovede jeg jo at stoppe, så jeg må hellere holde ord - men altså........... hvor er det bare dejligt, at sidde og se på det pyntede træ og lade øjnene gå på opdagelse i al dets stads........jeg elsker hver en lille figur og kugle og ikke mindst de iboende minder og historier :o)

Resten af lørdagen skal gå med at lave høns i asparges til fryseren/1. juledag hos min søster.
Håber også der kan blive tid til at bage en dåse vaniljekranse eller to ;o)

Som CuginaK ved jeg heller ikke om jeg når mere bloggeri inden jul og vil derfor benytte lejligheden til at ønske Jer alle en
Glædelig jul.

16 kommentarer:

 1. Hvor ser det godt ud:) "VI" har slet ikke fået købt juletræ endnu... men mon ikke vi når det. også god jul til dig og dine:) Anne Gine

  SvarSlet
 2. Vi tager også gerne juletræet ind en uge eller to før juleaften... og så nyder vi det, og så elsker vi det, det er så dejligt :)
  Men som dig, så har vi også fået nok d. 31 og så siger vi farvel og tak til træet :)
  Det er nogle rigtig fine billeder, og sjovt med historierne :)

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 3. Tak for synet af dit julepynt, dejligt at se, og ja sådan noget vækker minder. Jeg kan godt lide farmors hæklede hjerte og jeg kan også godt lide snebolden den er rigtig smuk.
  Jeg kan godt forstå du fik en klump i halsen ved tanken om, at drengene bliver store og flytter hjemmefra, så de skal have deres røde juleheste med, men thats life, og man vænner sig til det. Hårdt er det ingen tvivl om det, den tid den sorg.
  Jeg kan godt lide julekuglen på næstsidste billede, der spejler, men det kan da ikke være dig, der er i den, så har den i hvert fald meget spejlsalseffekt :o)
  Rigtig god jul også til dig og dine
  Lisbeth

  SvarSlet
 4. Absolut dejlige ting allesammen. Jeg har også et svagt punkt for glimmer tingel tangel og julekugler, men det der farmor hjerte er jeg, ligesom Lisbeth, ret begejstret for. Jeg ville ønske min mormor stadig kunne se at hækle. Så ville jeg straks bestille en håndfuld af dem.

  Rigtig, rigtig glædelig jul til dig.
  Birgitte

  SvarSlet
 5. Det er noget fint julepynte du har. Jeg siger, ligesom Lisbeth at det er sjovt også at få et »billede« med af fotografen! Elsker julepynt med en historie og er slet ikke vild med disse designerjuletræer, hvor der kun må være f.eks. 2 farver på et træ. Det bliver alt for designet og kedeligt! Nej lad os få noget julestads med historie.

  SvarSlet
 6. Åhh sikken noget uroligt smukt julepynt du har. Kan godt forstå du har de 2 hjerter som yndlinge, hvor er de smukke.

  Og rigtig glædelig jul til dig.

  Med julehilsen fra
  Lise Lotte

  SvarSlet
 7. Hvor har du meget fint julepynt. Hos os har vi allerede pyntet juletræet først i december. Det er dejligt at have det så længe. Vores træ er et med rod som står i en stort sort balje. Vi vander det jævnligt og lige efter nytår bliver det sat ud i det fri igen.
  God fornøjelse med julebagningen.
  De bedste hilsener
  Kirsten

  SvarSlet
 8. Hej allesammen
  Hvor er I gode altså - jeg overvejede at beskære billedet, så jeg ikke kom med i glaskuglen/erne.....men så tænkte jeg skidt pyt - jeg tør godt afsløre min identitet som overvægt dværg...ha ha.
  Juleknus fra Helle

  SvarSlet
 9. Skøn julepynt du har, især de første hjerter er jeg helt vild med. Jeg gør det desværre ikke så meget i pynt til juletræet, men tror der skal ændres på det nu.
  Da jeg så din fine julemand, kom jeg til at tænke på at min bror og jeg som helt små fik hver en bamse, hans med blå vest og min med rød vest. Jeg må straks op og kigge efter i julekassen - jeg mener jeg har den endnu :)))

  SvarSlet
 10. Til Lene vil jeg sige, at den bamse vil jeg glæde mig til at se, så jeg håber han dukker op...!

  SvarSlet
 11. Lige et træ efter min smag :-) Hvor alt pynten er elsket og har en historie.
  Vores træ kommer først ind og bliver pyntet den 23. Men det bliver også fyldt med alt muligt gammelt pynt som har historie. Det ville aldrig vinde nogen design-pris, men vi elsker det på den måde. Jeg har prøvet at foreslå at vi skulle tage det ind tidligere, men det syntes familien ikke at man kunne :-) Til gengæld står det til over Nytår.
  Også en rigtig glædelig jul til dig og dine :-)

  SvarSlet
 12. Hvor spændende at se dit julepynt :-) Jeg kan lide det hele, men specielt sneboldene er jeg helt vild med :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 13. Hvor er det fint, dit juletræ:) Jeg kan lide alt dit fine pynt, elsker at høre historierne bag dem :) Det hæklede hjerte er da bare for yndigt, gid jeg kunne lave sådan noget.

  Vi henter vores juletræ i morgen og så tror jeg også at vi pynter det. I år er det første gang vi skal den slags alene, idet alle vores tre drenge er flyttet hjemmefra i år, den sidste så sent som først i december :( Som Lisbeth skriver, "that's life", men heldigvis kommer de alle hjem og fejrer jul hos os.

  Rigtig dejlig julefest til dig og dine :)

  kh Ulla

  SvarSlet
 14. Jeg kan godt forstå, at du er glad for dit julepynt. Det er noget særligt, når der knytter sig en historie til det. Jeg har også nogle darlings blandt vores julepynt og elsker at studere træet. Men det at pynte det, er noget helt specielt og noget jeg går rigtig meget op i!
  RIGTIG GOD JUL til dig også.

  SvarSlet
 15. Noget som jeg synes er det dejligste ved jul er når kassen med julepynt findes frem (det sker d. 23/12 her i huset) og jeg skal gense alle mine darlings og jeg glæder mig nu hvor jeg ser alle dine.
  Tak for de søde historier om dine darlings og ha en rigtig god jul:)

  SvarSlet
 16. I min familie har min far en julemand der ligner din, han fik den da han var helt lille. Hvert år sidder den også, og putter sig helt inde ved stammen. Den første brunkage min mor bager hvert år, bliver lagt ind i skabet, hvor julemanden ligger i sin lille spånæske, så skulle julemanden sørge for julefred.

  VH Dorte

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)