lørdag den 10. december 2011

Hvad er det?


For ca. en månedstid siden, faldt jeg over denne lille gevæskt ved et plantesalg.Jeg synes den lyste så klart og fint op i efteråret og planen er at den skal plantes ud i Rhododendronbedet i foråret.
Lige nu står den og lyser op ved terassendøren og giver lidt farve, både med sine stedsegrønne blade og de helt fantastiske flotte bær, i den ellers lidt brune have.Desværre ved jeg ikke hvad det er for en plante - måske en af Jer kender den og ved hvor stor den kan blive?

God weekend ude i det ganske danske :o)

17 kommentarer:

 1. Jeg kan ikke hjælpe, men hvor er den smuk. Jeg er spændt på om der er nogen der kan fortælle hvad planten hedder.
  Tak for kigget.

  SvarSlet
 2. Jamen du er da bare den heldige ejer af en rosa snebær. Den kan bliver mellem 1,5 og 2 m høj...tåler de fleste jordtyper, har nu aldrig set den rosa speciel stor, men de hvid kan blive store. jeg har den selv i en jernkurv ude... har haft den før, men tror jeg fik plantet den for sent ud, så den gik desværre ud, den jeg har nu, vil jeg plante ud lige efter jul, i håb om at den overlever:) Anne Gine

  SvarSlet
 3. Jeg synes nu ikke, det ligner en rosa snebær. Sådan en viste jeg på min blog i går. Vær du glad for at det ikke er sådan en, for den breder sig meget. Jeg gætter på, at det er en Gaultheria også kaldet bjergte. Men lad os høre, hvad andre mener, ellers spørger vi Anne Marie fra Lønbæk.
  Det er fint du vil plante den i surbund, for hvis det er en bjergte er den god i surbundsbedet.

  SvarSlet
 4. Jeg er næsten sikker på, at det er en myrtekrukke, pernettya mucronata på latin. I plantecentrene bliver de af og til kaldt rosa snebær. Hilsen Marie

  SvarSlet
 5. Jeg giver Marie ret, det var det den hed. Bjergte har røde bær.

  SvarSlet
 6. Det er ganske rigtigt en rød myrtekrukke. Den fåes også med rosa og helt hvide bær. Denne er en hunplante, og for at få bær næste år skal man finde en hanplante. -Og det er svært- Den er næsten aldrig i handelen, da den bare er grøn og usælgelig. Det er en surbundsplante. Kan blive noget ranglet, når hormonvirkningen ophører. Har selv købt en rød i år, da min mand syntes den så sød ud i denne mørke tid. Har ikke fundet en han endnu, leder stadig.
  Anne Marie

  SvarSlet
 7. Troede også først bjergte, men er nu overbevist om myrtekrukke, for jeg gik ind og googlede den. Jeg kan se på bladene at det er myrtekrukke. Den har jeg haft i haven, men den er meget frostfølsom, så den har jeg ikke mere!

  SvarSlet
 8. Hvor er den sød, og hvor er det skønt at kunne få hjælp, når der er noget man er i tvivl om :)

  SvarSlet
 9. Orv, hvor er I bare gode.....tak for hjælpen.

  Men det er da lidt æv, at høre at jeg skal finde en han-plante for fortsat at kunne få de fine rosa-røde bær :o( Det var jo især dem jeg faldt for ved plante.
  Men så må jeg jo bare til at lede.

  Kh Helle

  SvarSlet
 10. Hej
  Jeg synes det er en smuk plante, du har købt. Når jeg får frølisten fra det britiske haveselskab, vil jeg kigge efter den. Medlemskab giver ret til at bestille 20 forskellige poser lige fra stauder til buske og træer mod betaling af porto :-)
  Hedder han- og hunplanten det samme på latin?
  venlig hilsen
  Kirsten i Tønder

  SvarSlet
 11. de er godt nok herlige - så jagten må gå på mister Myrte :-)

  SvarSlet
 12. Smuk er den........utroligt som der altid skal en han til for at få smukt afkom ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 13. Den er ret sød og det er interessant at læse Anne Maries forklaring om han og hunplanter, der ligger en spændende udfordring i at finde en hanplante:)

  SvarSlet
 14. Den er rigtig sød, jeg købte også en for nogen år tilbage, som efterårspynt.... den overlevede nu ikke vinteren - men måske passede jeg heller ikke rigtig på den.

  SvarSlet
 15. Det var da en dejlig sød plante og også sjov. Jeg håber, det lykkes dig at beholde den. Det er sjovt, at der både skal være en hun og en han. Jeg håber du finder en han! Jeg har aldrig hørt om myrtekrukke før, så det var spændende at se den!

  SvarSlet
 16. Hej Helle!
  Har set på din fine plante fordi jeg selv leder efter en hanplante.
  Jeg har godt nyt. Det ser nemlig ud som om, det er en Bell´s Seedling du har.
  Den er hermafrodit. Du behøver derfor ikke en hanplante.
  MVH
  Ingelise

  SvarSlet
 17. Hej Helle!
  Jeg har set din fine plante, fordi jeg selv leder efter en hanplante.
  Din plante ser ud til at være en Bell´s Seedling, hvilket er godt nyt, da den er hermafrodit og du således ikke behøver en hanplante.
  MVH
  Ingelise

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)