torsdag den 1. december 2011

Glædelig december

Så blev det altså 1. december, det lader sig ikke skjule - nu skal der jules og iiihh hvor jeg dog glæder mig.
Når det er sagt, må jeg dog nok også hellere indrømme, at vi her i familien, hvert år skal huske, at minde os selv om hvilken betydning julen har/skal have for os.
Vi skal huske os selv på, at skrue lidt med for ræset, både hvad angår deltagelse i arrangementer, gave-indkøb, sukkerindtag og indfrielser af egne og i hvert fald andres forventninger om "en rigtig jul".

Jeg er på ingen måder en julelyseslukker - tværtimod!
Jeg elsker julen og jeg tror på, at julen og samværet kan blive smukkere og rigere, hvis vi anerkender, at vi ikke kan det hele og at det er helt ok!
I stedet er vi tilstede og nyder det vi vælger til af julens herligheder - måske endda i fulde drag og så meget mere.

Julen kan hurtigt blive forretningernes fest i stedet for hjerternes fest - så da jeg faldt over dette kalenderlys, synes jeg det kunne være en sjov daglig reminder om, at holde for øje hvad der er væsentligt og autentisk i netop vores jule-liv - kontra forbrugsfesten symboliseret med stregkoden nedenfor :o)Der er brugt materialerne er fra haven i form af Mos, Kristtjørn m. bær og røde Kornel-grene.

Med ønsket om en glædelig julemåned - må julefreden være med Jer

13 kommentarer:

 1. Godt skrevet! Man kan ikke nå det hele - sådan er det bare. Og det behøver man heller ikke. Jeg er selv glad for, at jeg bor langt ude på landet og ikke konstant bliver påvirket af forretningernes smagløse juleudstillinger ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 3. Kloge ord omkring forbrugerfest kontra hjerternes fest!

  Uha kalenderlys er købt men dekorationen er ikke lavet - der kom lige en influenza på tværs. Men mon ikke der er lidt kræfter til at lave den idag og jeg tror, at jeg lader mig inspirere af dig til at lave en sød men enkel dekoration :-)

  Glædelig 1. december

  SvarSlet
 4. Kloge ord i dit indlæg, og kalenderlyset er da bare herligt *smil* God reminder, synes jeg :-)

  SvarSlet
 5. Hej Helle
  Tak for et godt indlæg, det er en god reminder. Smuk kalenderdekoration. Jeg synes godt nok lysene er blevet dyre i år, alle de der fine ting de sætter på, gør lysene meget dyrere.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 6. Kunne ikke være mere enig. Jeg er også vild med julen om alt hvad der følger og kan følge med. men jeg skal huske mig selv på, at jeg ikke er superwoman, og at der er andet, som også er vigtigt.

  SvarSlet
 7. Kære Helle, hvor har du ret - det er godt udtrykt. Man skal huske ikke at stresse, men snarere vælge de ting, man vil deltage i og lave selv. Så kan man måske vælge nogle andre næste år.

  Samværet med familien og børnene tæller højt!

  Knus Ulla

  SvarSlet
 8. Glædelig december til dig og din familie herfra, må den blive som i ønsker:)

  VH Dorte

  SvarSlet
 9. Hej Helle. Jeg er fuldstændig enig i alt hvad du skriver! Jeg har ikke et kalenderlys, men derimod almindelige stearinlys flere steder, som vi tænder om aftenen. Det bliver jeg i godt humør af. Rigtig god fredag aften.

  SvarSlet
 10. Ha ha. Fint lys :9
  Jo det har du ret i, at julen også er forretningernes fest. Vi ligger ofte vandret i december. Men når det er sagt, så elsker jeg nu selv at købe og give gaver. Jeg kan desværre ikke fremstille hverken strikkede strømper eller andet ønskeligt, så her er jeg lykkelig for det efterhåånden store udbud af gaver.

  Der, hvor filmen knækker, er når nogen ( nævner ingen navne ) begynder at skrive bestillingssedler med kun 1 ( som regel mega dyrt ) ønske. Så forsvinder glæden ved at give for mit vedkommende.

  SvarSlet
 11. Hej Helle
  TAK fordi du var så sød at deltage og dele ud af dine erfaringer udi julemadens kunst. Det lyder fantastisk og jeg blev helt sulten da jeg læste din hilsen.
  Her i huset er der meget rodet. Min mor er desværre syg igen og jeg har haft hende til alternativ behandler, (kinesisk medicin) igår. Man kan jo ikke lade være med at blive lidt bekymret, når hun har været indlagt tidligere på året.
  Jeg skal gøre hovedrent idag, mens mænderne er til skakturnering i Kbh. Jeg prograstinerer helt vildt. Wonder why? ;)

  Hav en dejlig weekend Helle

  knus herfra med ønsket om en dejlig og "så-afslappet-som-muligt" julemåned.
  hilsen
  Eva

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)