tirsdag den 8. november 2011

Øjenbæen, du ikke så.....

Indrømmet.....også jeg "krabber" rundt i arbejdsmiljømæssige forkastelige stillinger og skyder mine blogfotos fra nøje udvalgte vinkler, bare for at undgå, at de værste øjenbæer, skal optræde på slap line og stjæle billedet i min ellers dejlige have.

Men øjenbæerne er her altså stadig......nogle kan meget hurtigt ordnes, andre bliver tålt i årevis og nogle er sågar kommet for blive.

Men inden jeg "trækker bukser helt ned" ;o) og viser dig , alt det du ikke så på mine blogsfotos -  har jeg lyst til at citere Camilla Plum. Hun siger, for mig, noget meget rammende, i sin bog, Camillas Havebog:

"Hvad der derimod ikke er terapeutisk, er hvis man aldrig synes, man kan nå det hele. Hvis ens ambitioner er for store til virkeligheden eller måske allerværst, hvis man begynder at interessere sig for, hvad andre folk måtte mene om ens havestandard".

Jeg har først og fremmest have fordi jeg ikke kan undvære den........jeg elsker den, drømmer den, oplever den ......og endelig så forsøger jeg at huske, haven ikke kun er til mig og faktisk ejer jeg den slet ikke - jeg passer bare på den, mens jeg er her :o)


Nå, men er du klar til at krumme tæer? Here goes......nothing, I´ll guess :o)Lad os starte i den helt blide ende, med et tørrestativ og en vaskebænk,
der ikke nåede at blive malet sort denne sommer.

Lidt krukke- og potteroderi langs ladens østside, er ikke noget særsyn her på matriklen :o/


Urtegården, der ikke nåede at få belægningssten rundt om bedene i år.
Nyd også synet af den grønne plast kompostbeholder, sådan en fætter soler sig heller ikke så ofte på blogfotos.

 Mit store vidunderlige Kirsebærtræ strækker sig.............,desværre ud over den gamle mødning, som pt. bruges som kløveplads og materialgård, med paller, fliser, murbrokker mv. - super praktisk sted, men aldrig rigtig kønt.
Tror mig, de nedfaldende blade pynter her.Nææh, ser man det - en trompolin i haven!
Den har da, pudsigt nok, aldrig lige sneget sig med i baggrunden på mine fotos?


Når jeg har portræteret min Klatrehortensia, har jeg behændigt nok,
altid lige undgået parabol-tallerkenen der.
Det værste er, at den slet ikke bruges
og derfor skal "nogen" bare lige pille den ned.
Gnaverburerne, flyttes rundt i haven og spreder øjenbæ hvorend de står
-  jeg har også et med grøn pressening på :o)

Sådan rigtig stolt, har jeg forresten heller ikke vist dette bed frem i andet en "close-up" fotos.
Her står alskens dejlige ting i en pærevælling, som Lupiner, Mandstro, Duftsnebolle,
Syren, Guldregn, Sommerfuglebusk, Parykbusk mv.
Sådan stod det da vi overtog stedet - planen er jo at planterne skal bruges i andre mere "velorganiserede bede"
og derfor gider jeg ikke rigtig gøre noget ud af det her, ej heller luge.....
Og  indtil der bliver taget stiklinger, gravet op og flyttet rundt - ja så ser bedet altså sådan ud.

Bagerst i haven findes, egentlig en fortryllende lille dam, desværre med et sandt vildnis rundt om
og et forladt og faldefærdig andehus som velkomst :o/
Her skal nok blive skønt, når vi "en dags tid", når der ned og rydder krattet og sætter lidt bregner mv.


Det der skal vokse sig stort og stærkt og blive mit hvide levende hegn ud mod vejen
 - er ALDRIG blevet "skudt"fra denne vinkel.
Jeg hader simpelthen det grimme baghus som "står plantet"
helt og aldeles misforstået og bagvendt i min FORHAVEN.

_______________________________________________________

Nu må det vist være øjenbæer nok for denne gang - lad mig dog lige slutte af med det smukke visitkort murerne efterlod til mig for enden af gårdspladsen lige op og ned ad skoven.
En stor bunke jord smukt "sprinklet" med lidt mørtel på toppen - det bliver bare ikke smukkere :o)


Sådan kan Karlelunden også tage sig ud, på en støvregnede gråvejrsdag i november, på jagt efter en stribe med øjenbæ

16 kommentarer:

 1. Det kan godt være du har det lidt rodet i din have, men hold da op, hvor er der muligheder. Jeg er især vild med din lille dam med tilhørende andehus. Det kan da blive skønt :)
  Må jeg foreslå noget, som vi praktiserer her på vores lille matrikel: Vi er 3 par på vejen som hvert år holder en arbejdslørdag på skift. Her kan man suverænt bestemme hvad der skal laves, og der kan ryddes meget op på sådan en lørdag :)

  SvarSlet
 2. Jeg synes der ser dejligt ud hos jer. Den grønne kompostbeholder, parabolen og trampolinen kan jeg nikke genkendende til. Men vi bliver jo heldigvis aldrig ¨færdig¨med vores have, der er altid nye projekter. Bare vi har glæden og drømmene om vores skønne fristed. Jeg har ingen illusioner om at min have nogensinde bliver perfekt. Men den er min!!

  SvarSlet
 3. Hæ, hæ, dejlige billeder - ikke så slemt overhovedet (med undtagelse af trampolinen - sorry) - der SKAL være rod eller lignende i en have - ellers bliver den perfekt og ulidelig at være i. Camilla Plum er ikke helt dum! ;-)

  Jeg synes, der ser skønt ud i din have :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 4. Hvor er det altså sjovt med alle vores 'bæ'er'.
  Jeg synes egentlig også at dine er hyggelige, og bare steder under udvikling :-) Men trampolinen, uha, jeg er godt nok glad for at jeg har voksne børn. Og den minder mig virkelig om den kæmpe 'himmelblå' pool, som jeg havde stående på min græsplæne i en 5-6 år dengang :-D
  Dit hvide hegn skal nok blive rigtigt flot, og så må du plante nogle træer og buske, og klatrere op ad baghuset til at camouflere det lidt.
  Men hvor har du meget dejlig plads :-)

  SvarSlet
 5. Trampolinen ja væk med den, men men men hvis der er børn, som stadig har glæde af den, så skal den vel lige så vel være der som kaninslottet i Hannes have. Og det må der være, så den bliver. Med så stor en grund skal der også være plads til børnene. Hvor stor er det lige grunden er? Har du ikke fast arbejde, du er først flyttet ind i 2009, så er det lovligt stadig at have meget rod, mener jeg. Det kan godt tage lang tid at rydde op efter håndværkere med alle deres underlige bunker.
  Det eneste jeg synes, der virkelig skal væk er parabolen, den er jo ikke til nogen nytte. Du må fyre lidt under manden, så han får den væk inden foråret :-)
  Det du ikke når i år eller næste år, det når du nok året efter.
  Måske når du slet ikke kan holde ud at se på det mere.
  Knus

  SvarSlet
 6. Tak tak.....I tager det nu pænt!
  Og jo, jeg har både børn og job ved siden af hus og have - så der er nok at se til.
  Desuden overtog vi jo bygningerne med alskens indmad fra tidernes morgen, hvor stedet fungerede som landbrug, så vi har ryddet op og ryddet op og lavet hus og lavet hus og endelig var meget af grunden vokset til i træer, buske og krat, så vi også ryddet og fældet.
  Der er stadig en del arbejde tilbage på huset og udbygningerne, men nu kan jeg i det små begynde at forme haven...bare lidt.
  Det er stadig gang i trampolin, gyngestativ og rebstiger og hulebyggeri i haven.....og sådan skal det være - det er jo som sagt ikke kun min have ;o)

  SvarSlet
 7. Hvor ser det dejligt ud hos dig (når man lige ser udenom trampolinen og parabolen). Og den der lille dam med andehus kan da blive noget af det mest charmerende. Jeg får helt lyst til at flytte på landet :-)
  Hvor bliver det i øvrigt fint med urtegården (når du engang bliver færdig) - og de der baghuse er da ikke noget, der ikke kunne charmes op med lidt hyld og syrener :-)
  Så øjenbæer eller ej - jeg synes det ser ud til at være et rigtig skønt sted!
  Knus Signe

  SvarSlet
 8. Camilla Plum er en klog kone og det er vi andre heldigvis også for det er glimt i øjenkrogen hele vejen rundt og gode ideer at hente ovenikøbet.
  Trampolinen og parabolen..... ja de skal være der, men du bor fantastisk skønt og jeg siger som du sagde til mig her er så mange muligheder:D

  SvarSlet
 9. Hej Helle
  Det er da ingenting. Du bor skønt og der er luft og plads. Havde man bare en større have.

  Uanset hvad skal der være plads til alle ens remedier og ungernes legeting. Vi skal jo alle hygge os når vi er ude - ikke?

  Jeg glæder mig meget til at lave urtegård en dag, - men det bliver først når Frode er større.
  Så indtager jeg nemlig børnehaven som en anden slimet sneglefætter. ;)
  Glæder mig til at se alt det du skal dyrke til næste år Helle. Du er jo over halvvejs til den skønne køkkenhave.

  Giv dine roser ved det hvide hegn noget rigtigt hønsemøg, så skal du se løjer til sommer. Og bind ned - så der kommer flere blomster.

  knus herfra
  ingen kuverter endnu
  men skal nok sende
  med det samme når
  de kommer.

  ;)her fra Eva

  SvarSlet
 10. Dejlig have du har med mange udfodringer. Nyd den som den er og vær ligeglad med hvad andre tænker. Når man når så langt, ja så har man det bare godt.
  Man kan se, at her bor og lever mennesker.Er det ikke det vigtigste......

  SvarSlet
 11. Jamen, I er altså håbløst søde og overbærende, det må jeg gi´ Jer.
  Selv ville jeg ønske at jeg var et par år fremme i planerne........eller nej, det ville jeg egentlig heller ikke - for det er altså også dejligt at gå og knokle og få et frydende resultat bagefter.
  Men nu har jeg da gardéret mig med nogle før-billeder, hva´ ;o)

  SvarSlet
 12. Hej Helle, ja, det roder da lidt hist og pist, men som de andre, så ser jeg nu også flere muligheder end begrænsninger. Dog skal parabolen væk! Det er uskønne tingester, som vel ikke engang kan fungere som et clematis-stativ?...

  Baghuset ville jeg også plante lidt mere til.

  Selvfølgelig skal det også være børnenes have, dem har vi kun på lånt tid, og en barndom med masser af plads til at boltre sig på i haven er i hvert fald en god ting. Men væk med trampolinen lige så snart de ikke bruger den mere, ikke sandt?

  Kh Ulla

  SvarSlet
 13. ......jeg flytter med ud i det skønne landlige idyl. Hvem der bare havde alle de kvadratmeter og uanede muligheder at boltre sig med ;0)

  Parabolen den napper vi ned i morgen og alt det andet kommer hen ad vejen......det er det der gør det hele noget værd....og hvor er klog den kære fru Plum....super godt citat......det vil jeg huske i fremtiden ;0)

  Knus Dorthe

  SvarSlet
 14. ok ok......så ryger den parabol :o)
  Og baghuset bliver gemt væk bag høje og klatrende planter - men så tør jeg da vist heller ikke love at den dovne gartner når at udbedre flere øjenbæer ;o)

  SvarSlet
 15. Jeg kan altså heller ikke få øje på noget bæ. En have er da til at leve i, og ikke et udstillingslokale.

  SvarSlet
 16. Tak fordi du deler dine øjenbæer (fantastisk udtryk) med os andre, der er jo heldigveis ikke noget der er perfekt her i verden.

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)