torsdag den 14. juli 2011

Projekt "Karlelundens Gildestue"

Ja så har vi nok engang kastet os hovedkluds ud et projekt, som griber om sig.

Der står rigtig megen festivitas på programmet over de kommende år, startende med min mand Chris´40 års fødselsdag i aug. 2011, herefter går det slag i slag med vores ældstes 18 års fødselsdag i marts 2012, min 40 års fødselsdag maj 2012, den ældstes studentergilde juli 2013 og den yngstes konfirmation i 2014.

Da vi bor et i lille hus med kun én lille stue, kan vi ikke huse alle de gæster vi gerne vil, uden at skulle ud og booke forsamlingshus eller gildesal - sikkert i hård kamp med andre og til en uhørt høj pris.

Normalt deler vi vores gæster af nogle omgange til alm. fødselsdage mv. og vi har tidligere holdt stor sommerfest i laden og det er også rigtig fint - men til de helt store og "runde" fester skal vi altså kunne holde én stor fest og efterhånden bruger vi jo vores lade til div. nødvendige haveredskaber og opbevaring (læs genbrugscentral), så det ville være et værre flyttearbejde hver gang der skulle arrangeres fest. Desuden bliver borde og stole voldsomt støvede af at stå ude i laden.

Så nu inddrager vi et af udhusbygningernes rum, som permanent gildestue.
Som så ofte før, starter projektet med en sætning a la: "Vi skal bare lige have ryddet op og malet, så er det færdigt".
Man tror det lige tager en weekend - man bliver snydt (igen) - og man lærer det aldrig.

For det tager jo tid at sortére sådan et 25-30 2m "altmulig-rum" og efterfølgende køre 2-3 kæmpe læs på genbrugsspladsen.
Herefter ventede et større rengøringsarbejde.....pudsstøv og edderkoppespind hang i guirlander ned fra loftet, da vi først fik pillet de gamle loftpladerne ned - for ikke at tale om, alt det gamle l..., der var stuvet af vejen oppe bag pladerne (en gamle og meget kort dobbelt seng med rustne jernfejre, div. gamle kornsække, bræder og jernrør - der har vist boet "en samler" på ejendommen, både før os og min svigerfar - for det var virkelig gamle sager).

Nå, men nu er rummet snart ryddet og klar til genopbygning. Vi skal liiige gå væggene efter med lidt mørtel og gulvet efter med lidt beton - bare lige de værste revner, så skidtet bliver stående, når nu man har haft besværet ;o)............men så er vi også kommet til det der med malingen.

Vi lader loftet stå åbent op til kip og spær - det hele må godt se sådan lidt rustikt ud og være det, det nu er - en gammel bygning.
Så ikke noget med at plastre vægge og loft ind i gips og profilbræder - vi holder det helt enkelt og råt - dog med hvide vægge

Planen er at vores, noget forskelligeartede men store, samling af borde og stole, skal stå permanent i rummet, så er det er nemt at holde gilde, uden alt for megen flytten rundt......derfor tillader vi os at kalde det for en gildestue ;o)

Vi håber at der, til hverdags, også bliver plads til at spille musik i rummet, da Chris har trommer og guitarer som sikkert ville blive meget mere flittigt brugt, hvis det kunne stå fremme.

Så det går vi lige og roder lidt med - forhåbentlig kun weekenden over, så skulle vi gerne være færdige ;o)

6 kommentarer:

 1. Hej

  En gildesal, sikke et projekt. Men det er måske meget smart at ordne ting indenfor med det vejr. Glæder mig til billederne.

  - Ungersvenden

  SvarSlet
 2. Billeder......ja, nu sender jeg altså husbonden afsted efter et kamera i weekenden - det her går jo bare ikke, vel ;o)

  SvarSlet
 3. Fedt Helle.........Og så kan du jo lige åbne Helle´s Festhus, med diverse hjemmelavede lækkerier UHM.............. God arbejdslyst.
  Knus

  SvarSlet
 4. Ha ha Anette.....tror liiige jeg styrer mig - har vist rigeligt med bare at fodre mine egne "fugleunger" herhjemme ;o)

  SvarSlet
 5. Ja, manden afsted efter et kamera, god ide. ;-)

  SvarSlet
 6. Hej Helle

  Det lyder til at være noget af et projekt i har gang i. Det vil være praktisk og hyggeligt med en gildesal med de fester, der forestår.

  Tak for din kommentar. Ja, jeg holder meget af de grønne og fredfyldte haverum. Jeg betragter ikke rigtig haven som et livsværk. Den er blevet til af en indre nødvendighed - det kan lyde underligt, men jeg ser haven som et udtryksmiddel på linie med maleri, musik, litteratur o.s.v..

  Kh Jørn

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)