søndag den 17. juli 2011

Begyndelsen på eksperimentet med "Verdens Bedste Brød"

Den seneste uges tid, har jeg læst om erfaringer med Jim Lahey´s gode brød med sprød skorpe, da det bages i gryde eller stegeso.
Ikke mindre en 3 bloggere har kastet sig ud i bagningen af, ikke mindre end "Verdens Bedste Brød", læs bare her hos "Natur og Selvforsyning" og hos "Cand.selv" og hos  "Ungersvenden".

Så nu kan jeg da ikke styre min nysgerrrighed længere - brødet MÅ prøves.
Jeg tror alle 3 bloggeres opskrifter varierer lidt......og sådan er det jo, vi har alle vores idéer og meninger om et godt brød.
Jeg er ingen undtagelse, så her er "min eksperimenterende opskrift":

Gær (på størrelse med en ært)
3 dl vand
1 spsk. fuld god groft salt
50 g rugmel
150 g fuldkorns speltmel
150 g hvedemel

Alt røres flittigt og grundigt sammen, det bliver en let våd og klistret dej, som langtidshæver på køkkenbordet i  18-24 timer.

...............og det er så langt jeg er kommet :o)
Imorgen laves brødet færdigt og I skal få en "anmeldelse" og resten af opskriften/bagemetoden - hvis I da ikke allerede har luret på de ovenstående links og selv er fuld gang :o)

Brødbagning er en herlig sysel.........især her en regnvejrs-søndag i juli ;o)

2 kommentarer:

  1. Hej

    Uhh, jeg glæder mig til næste 'kapitel'. Jeg synes, det er så spændende at eksperimentere med det.

    - Ungersvenden

    SvarSlet
  2. Glæder mig til fortsættelsen. Hører til dem som ikke kan tåle at der er alt for meget gær i brød.
    Knus fra Nete

    SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)