torsdag den 7. juli 2011

CO2 og Klimaforandringer

Ja det er en varm kartoffel, at give sig i kast med, sådan en torsdag eftermiddag - men ikke desto mindre ligger emnet mig meget på sinde.
..............so here it goes.

For ikke så mange år siden, kan jeg huske hvor bekymret jeg blev, når der i nyheder, vejrudsigt og dokumentarudsendelser fra fjerne egne, blev talt om fremtidens mulige klimaforandringer.........og året efter (ja sådan føltes det i hvertfald) var de der bare... som en realitet - de der klimaforandringer.

Nu omtales klimaforandringerne ikke længere, som mulige - nej, nu omtales og dokumenteres de næsten dagligt i nyheder og vejrudsigter, som det mest naturlige nyhedsstof i verden....uden nogen løfter et øjenbryn?
Ja, det er vel nærmeste underholdning, at høre hvilken vejrrekord vi har slået i denne måned? (gys...)

Forleden dag, i forbindelse med oversvømmelserne i Kbh., prøvede jeg, at lufte emnet klimaforandringer inde på kontoret, overfor 2 kollegaer. Jeg spurgte om alle de klimaforandringer, også bekymrede dem.
Klimaforandringer...? var deres første respon. Jeg fortsatte: "Ja, synes I ikke vejret har ændret sig de seneste år, er blevet mere ekstremt, med mere blæst, hedebølge, tørke, flere skybrud, oversvømmelser osv.? Mine kollegaer medgav mig, at det kunne der måske nok være noget om, .....det var bare ikke noget de sådan gik og tænkte over!
Ja, gid det var mig - jeg tænker helt vildt og er super bekymret .....overbekymret?

Jeg medtænker miljøet i alle mine handlinger og prøver at leve så bæredygtigt som muligt (jeg vil på ingen måde fremstå som frelst, for det er jeg så langt fra - nok nærmere bare skræmt).
Jeg render rundt og slukker lys på min arbejdsplads, prøver at nedbringe mit og familiens forbrug på alle tænkelige fronter. Jeg gør det fordi, jeg mener at jeg har et ansvar og bør handle...ja faktisk mener jeg at vi alle har et ansvar og bør handle.....helst begyndende igår.

Og her kommer det så - mit sure opstød!
For ikke sjældent, møder jeg mennesker, der misbruger uenigheden/tvivlen om hvor vidt klimaforandringerne er menneskeskabte eller en naturlig/uundgåelig del af jordens cyklus, som undskyldning for, at ikke gøre en skid ved det hele! Se dét pisser mig bare i den grad af!

Lige nu kan jeg bare ikke holde til, at se eller høre om flere mennesker, der skøjter gennem tilværelsen og storsvineforbruger af alle tilgængelige ressourcer- alt imens de undskylder sig med, at forskerne jo ikke er enige...at det jo ikke er bevist, at det skyldes drivhuseffekten.
And so what....?......hvorfor tage chancen og fortsætte med at øge til drivhuseffekten?

Ja, jeg fatter det ikke!
Hvordan får man befolkning og beslutningstagere til at ændre indstilling - BIG TIME?

4 kommentarer:

 1. Enig....Vi har mærket det i 2007, hvor vores vej var dækket af så meget vand at hjemmeværnet sejlede rundt i kano for at evakuere ældre beboere i området.

  Det underlige er, at folk som ikke er berørt - er ligegyldige over for emnet. Jeg har prøvet at tale med kolleger og lignende og de ryster bare hovedet og tænker - er hun liiiiidt underlig eller hvad er der med hende? Måske de synes det vi har oplevet da vi havde oversvømmelse var urealistisk.

  Jeg kan blot fortælle at ikke kun det at der var vand inde var ubehageligt nok i sig selv, men at der var tyvebander, som røvede flere af husene da beboerne var evakueret.

  Havde vi ikke haft Guardian Angels Greve, som af egen lomme betalte for en husvogn som de lejede til 10.000 kr. - fordi de kunne se problemerne. Og havde hjertet til at hjælpe når andre ikke kunne/ville.

  Sjovt at ligge i en metalkasse og sove ude på vejen med sit lille barn og der kommer grupper af ballademagere gående og råber: Jeg slår dig ihjel - og lignende udsagn...

  Nej ingen vil nogensinde forstå hvad vi har været igennem, og jeg ønsker ALDRIG det skal se igen.

  Heldigvis har Greve som en af de eneste kommuner i landet gjort noget for at sikre og udbedre. Det har givet os troen tilbage på at vi ikke skal opleve dette igen, selvom vi alligevel får ondt i maven når der er skybrud som i lørdags. Men vi gik heldigvis fri.

  Sidst tog det halvandet år - før vi var "færdige med at flytte ud og være evakueret pga. vandskade."

  Nogle af de ældre beboere kom aldrig hjem, de røg på plejehjem. De magtede nok ikke kampene med forsikringen, som man bare er nødt til at tage. Det er så trist at tænke på at der ikke er flere penge i kloakker og sikring, som fx i Holland.

  SvarSlet
 2. Så lige denne her som en af mine gode venner har forwardet. Nej - klimaændringer.. findes SLET IKKE!

  http://www.youtube.com/watch?v=dSsbEGrBj...

  Undskyld mit lange oversvømmelsesindlæg.

  knus fra
  Eva

  SvarSlet
 3. Det lyder helt forfærdeligt det du/I har været igennem,Eva - men hvor er jeg glad for du ville dele med mig/os.
  Det fortæller med al ønskelig tydelighed, at klimaændringerne lige pludselig kan komme plaske ind i dagligstuen hos os allesammen :o(
  Håber inderligt at mange flere vil få øjnene op for de udfordringer vi står overfor og tage handling. Knus

  SvarSlet
 4. Hej Helle

  Jeg er helt enig med dig. Det hjælper ikke at sætte hænderne for ansigtet, og tror at det ikke sker klimaændringer. Mange mennesker er bare så egocentrerede, at det rager dem en høstblomst, nej man behøver ikke være frelst, men bare det at forsøge at ændre sine vaner i den henseende, viser at man er villig til at tage ansvar. Og lad så de andre soppe rundt i kloakvandet, så kan de lære det ;o)

  Vh Dorte

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)