tirsdag den 29. november 2011

Julepostkortes endeligt

I år er julemåneden kommet bagpå mig - eller det vil sige, den har hele tiden luret forude og jeg har haft det ene øje skarpt rettet mod den, men jeg har bare ikke haft timer nok i døgnet til at kunne nå at udvise "rettidig omhu".

Derfor fejrede vi i søndags, en på alle måder dejlig første søndag i advent, dog uden adventsdekoration.
Jeg tror det er første gang, jeg ikke har haft sådan en klar......
Idag eller imorgen skal den dog nås, sammen med kalenderlysdekorationen, for vi holder meget af synet af de levende lys, skønheden i dekorationerne (nogle år heldigere end andre) og duften af gran og mos (så længe den varer).

TV julekalenderne er heller ikke indkøbt endnu - men det nås idag, om alt går som planlagt ;o)

Tilgengæld er børnenes adventsgaver alle blevet nøje udvalgt, indkøbt og pakket ind.

Altså 3 ud af 4 "bør-være-klar-til-julemåneden-opgaver" er nået i tide ;o)I julen er der så mange dejlige traditioner, som vi alle gerne vil holde i hævd - men i mange familier, tror jeg det kan knibe med tiden, da december desværre ikke har flere timer eller dage end de øvrige af årets måneder.

Det der skal være hygge og idyl kan hurtigt ende i pres om præstation og  kapløb med tiden - det ville for alvor være en skam.
Derfor har jeg i år tænkt mig at prioritere. Hvad holder vi allermest af og hvad VIL vi tage os tiden til at virkelig hygge med?

Og allermest holder vi af at være sammen - og være sammen om noget.
Julebag er rart og meningsbærende, at være sammen om - derfor skal det have topprioritet i år og andet må drosles ned eller helt fravælges.

Det fik mig til at tænke over julepostkort. Jeg plejer at skrive julepostkort hvert år, ikke mange og ikke altid hjemmelavede - men alligevel går der hurtigt et par aftener med det. Det er skam hyggeligt, men alligevel tror jeg, at i år skal være anderledes - jeg fravælger julepostkortene og tilvælger mere tid til julebag med ungerne.

Gad vide hvad de vanlige julepostkortsmodtagere (sikke et langt ord hva´) siger til det - måske kan de mildnes med en lille dåse hjemmebagte julesmåkager ;o)

7 kommentarer:

 1. Hej Helle
  God beslutning, du kan altid sende en mail, selvom det ikke er det samme. Jeg er stort set ikke på julekort med nogen, så her i huset er det nemt overstået. Det er helt sikkert vigtigere at hygge med din familie.
  Jeg håber, du nu har nået julekalendere og at du når dekorationen til kalenderlyset. Jeg har lige lavet min i dag.
  Kh
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Jeg tog også den beslutning sidste år at droppe de skrevne julekort - og det var faktisk en lettelse. Jeg kan også se at dem jeg modtager bliver færre og færre. Lidt en skam, men også tåbeligt, hvis man, som jeg, kun kan finde på at skrive: "I ønskes en rigtig glædelig jul samt et godt nytår". ;)

  SvarSlet
 3. Ja, vi droppede også julekortene for nogle år siden. Faktisk da pigerne blev så gamle, at de ikke ville være på billedet på julekortet mere :-D
  Vi sender kun til et par ældre mennesker, som vi ved virkelig værdsætter det. Så god beslutning, og velkommen i klubben :-)

  SvarSlet
 4. Jeg skriver altid julekort til vore 4 børn og 13 børnebørn. Har tidligere sendt imellem 40 - 50 julekort. Nu får de en julehilsen via PC. Vi modtager efterhånden ikke ret mange julekort. Jeg samler ellers på julekort med nisser på....

  SvarSlet
 5. Mine julekort-liste er blevet en anelse kortere - men ikke meget...

  Jeg ved at dem, jeg skriver til, bliver glade (mange ældre i familien, der gerne vil have en lille "årsrapport" om livet i vores lille familie). Det kan faktisk nemt gøres ved en fælles skrivelse på pc, som kopieres, og så vedlægges et par personlige linjer i et sødt julekort, som slet ikke behøver at være hjemmelavet, men gerne et, der støtter et godt formål.

  Det er straks værre med PORTOEN... er du vimmer, det bliver dyrere og dyrere. Men set i helt julesammenhængen, så bør det da ikke afskrække mig...

  Min mand er jo englænder, og nu har vi i mange år nydt alle de hyggelige julekort derovre fra, så jeg er nok lidt "farvet". En lang jule-epistel forventer jeg også at få pr. brevpost igen i år fra min veninde i Australien - siden 1982! Vi kunne jo bare sende en mail... Ja, men det er IKKE det samme.

  Ulla

  SvarSlet
 6. tjaaa... jeg sender omkring 8 postkort hvert år, jeg vælger dog alligevel at holde fast i dem endnu. Også pga. der er en del ældre som sender til...

  og tak for din kommentar på min blog, og det giver mig et smil at læse at du også har den rette indstilling i haven med hensyn til bladene..

  SvarSlet
 7. Du har fuldstændig ret i, at december (og 'for-december') slet ikke har nok timer til alle de julegøremål, som vi alle har planer eller drømme om.

  Med hensyn til julepostkort, så gør vi som Ulla. Vi laver et fælles skriv om året der gik i familien og et par personlige linier til modtagerne. Jeg holder selv meget af at modtage disse 'årsberetninger' og på den måde blive lidt opdateret på, hvad der er sket i venner og families liv.

  Men som du skriver, så der det vigtigste at være sammen med familien. Og da holder jeg meget af at vi kan være sammen om at lave nogle af juleforberedelserne ex. skal jeg være sammen med min søster og hendes børn i weekenden for at lave konfekt - to fluer med et smæk :-)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)