fredag den 7. oktober 2011

En foræring - men hvilke en ?

Nede bag i haven, hvor vi har et temmelig rodet bed, har jeg fået en ny plante foræret.
Lige på yderkanten af stensætningen - altså på den forkerte side at bedafgrænsningen, er denne fine blomst i løbet af de seneste par måneder skudt op. Heldigt at jeg ikke har haft tid til at luge for så var den nok røget med som ukrudt - men nu står den og blomstrer lige så fint og jeg vil selvfølgelig beholde gaven.
Jeg aner ikke hvad den hedder og hvor den kommer fra.
Men jeg synes den virker bekendt. tror det er en meget almindelig staude, som jeg har set massere af andre steder, uden at sådan rigtig at hæfte mig ved den. Men nu hvor den står dernede bag i haven og lyser op i oktobervejret, ja så er den jo egenligt rigtig sød - kan det mon være en fugl, der har "begavet" mig med et lille frø?


Som du kan se, er den gul og busket og ca. 1 m høj.
Jeg planlægger, at flytte den ukendte foræring ned i det, der er på vej til at hedde det gule bed.
Hvis du ved hvad foræringen hedder - så hjælp mig lige med at døbe den for jeg er uhyggelig dårlig til det med navne (med fare for at udløse smil og klukken foran skærmene gætter jeg på noget solbrud/solhat noget).

Hvor er det egenligt dejligt med sådan en foræring, ikk´ - helt gratis og det eneste besvær jeg skal have ud af det, er at flytte planten - tak til moder natur, endnu engang :o)

7 kommentarer:

 1. Ha! Så fandt jeg da ud af det via google.
  ....og det ER en solhat, en fuldt solhat.
  Så var jeg alligevel ikke så tosset til det navne - lige i denne omgang ;o)

  SvarSlet
 2. Heja, fantastisk! Jeg har åbenbart også fået anskaffet mig sådan en engang i foråret, og jeg anede ikke, hvad det var. Venner og bekendte gættede på dahlia, men det ville ikke ligne mig at investere i noget, der ikke kan tåle vinter.

  Nu er mysteriet så opklaret. Tak!

  SvarSlet
 3. Vidunderligt at få sådan en gave, den er rigtigt smuk.

  SvarSlet
 4. Hej Helle.
  Smuk det er den, men mit gæt ville så absolut også være Dahlia (Georgine). Den ligner fuldstændig min, som iøvrigt har klaret vinteren.
  Har bagt dit knækbrød mange gange nu og er faktisk blevet afhængig, mums.
  Knus og god week-end.

  SvarSlet
 5. Ja, den kunne godt minde om Dahlia i blomsten - men det ville da være endnu mere mystisk hvis nogen lige pludselig havde gravet sådan en knold ned uden min medvirken, ha ha.

  SvarSlet
 6. Ja, jeg ville også have skudt på Dahlia. Spændende at se, om den kommer næste år ;-)

  SvarSlet
 7. Hmm - jamen, måske har I ret - men hvordan kan en Dahlia pludselig vokse op i min have, der skal da lægges en knold først ikke?
  Jeg googler lidt videre.......

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)