søndag den 7. august 2011

Dagen derpå

Igår fik vi indviet vores nye "gildestue", da min mand fyldte 40 år - den fungerede fint.
Der var dækket op til 23 personer, et buffetbord, et stort køleskab og en vitrine i rummet og stadig gulvplads til dans, som ingen dog benyttede sig af......eller det passer nu ikke helt - for lige pludselig dukkede et ældre noget enfoldigt ægtepar op, under navnet Hr. og Fru Fifi Jørgensen og sikke et show de kunne gi´.
De fik ordentlig svinget Chris og jeg på dansegulvet, spillet og synget "Himmelhunden" og lavet gas med gæsterne.
Stor tak til Charlotte og Bettina alias Hr. og Fru Fifi Jørgensen.

Bordene var til dagen, opstillet i en vinkel. Med en anden bordopstiling, f.eks. i 2 rækker, tror jeg gildestuen kan rumme optil 36 personer - men så er der heller ikke plads til dansegulv.

Jeg havde selv lavet al maden op til dagen.
Det var der lidt arbejde i og derfor har der også været lidt stille på bloggen den senste lille uge.

Menuen bestod i en stegebuffet. Her var Herbes de Provence marineret oksemørbrad, rødvinsmarineret kamsteg, klassisk kamsteg og  frikadeller. Hertil klassisk tomatsalat m/ rødløg, feta og frisk basilikum, kartoffelsalat, 2 slags flødekartofler og pastasalat m/ ærter, majs, soltørrede tomater og bacon. Endelig havde jeg bagt pizzasnegle og pølsehorn, mest tænkt som redningsplanke for de 6 børn der var med, det er jo ikke altid de spiser sådan noget "sammenblandet" salathistorie ;o)

Desserten slap jeg nemt omkring.
Her købte jeg mig til nogle islagkager og chokoladevaffelruller :o)
Det er ellers ikke mig og noget jeg normalt ville gøre - men jeg var også startet op på jobbet efter 3 ugers ferie, så der var altså grænser for hvad jeg kunne nå at lave selv, desværre.

Jeg lod grøftekanten bestemmer bordets farver.
Der er en masse gylde skærmblomster (hvad hedder de egentlig?) og orange hybenfrugte i øjeblikket - det skulle da benyttes og farverne blev derfor afstemt i gul og orange.
Her er lige et par billeder fra bordet. Roserne er købt, resten er grøftekantsfund :o)


På havebordene var vaserne fyldt med lutter grøftekantsfund, bl.a. en vase fuld af smukke gule rølliker og én med store lilla tidsler.....en af gæsterne mente at det "også kunne blive lidt for økologisk" (sagt på en sød måde altså).........tænk det mener jeg ikke!
Jeg synes de var smukke, både i grøftekanten og fremhævet i en kæmpevase på havebordet.

Vi var heldige med vejret......det var en mild og ikke for varm sommerdag og det holdt tørt under næsten hele festen, så det var nærmest kun under spisningen, at folk opholdte sig i gildestue - ellers var det ude i gårdspladsen ved havebordene og nyde en stille, lun og smuk sommeraften.
Kun ved midnat kom lidt byger, så da trak de der var tilbage, ind i gildestuen igen.

Desuden fik vi kun besøg af en enkelt hveps ved bufféten - det undrede mig meget, for sidste weekenden var vi til en vens havefest, som også fyldte 40 og her vrimlede det med hvepse i haveteltet.
Men vi havde tændt et bål i gårdspladsen.......tænker det måske var det som holdt hvepsene på afstand (er der ikke noget med røg og hvepse/bier?)

Ha´en dejlig søndag - her holder vi "dagen derpå" i nattøj og med buffetrester :o)

6 kommentarer:

 1. Stort tillykke med manden. Hvor var det noget smukt bordpynt.

  ØHH. Har forresten købt en nederdel, som fremhæver det fede i min røv. tihi.
  Knus til dig

  SvarSlet
 2. jamen dog... tillykke med manden, han er jo' ung endnu..., og han er kun et år ældre end mig ;) og jeg følger mig stadig ung :)

  SvarSlet
 3. Hej Anette
  Tak :o)
  Den nederdel må altså have et meget skidt snit, hvis den evner at fremhæve noget som hels skidt ved din popo ;o)

  Hej Tim
  Tak, ja 40 år er stadig ungt......jeg runder det selv i maj og føler mig ikke ældre end da jeg var i 20´erne.....lige fra set en diskus i lænden og sådan lidt små skavanker ;o)

  SvarSlet
 4. hej Helle
  Tak for hilsen ;)
  Eryngium er bare blå, og den "blåner" mere og mere, jo længere ind i efteråret vi kommer. Den er ret sød og bierne er helt skøre med den.

  Mit kamera er et Canon EOS. Det er jeg ret glad for.

  Fin fest I holdt, der er nogle der blev forkælede.

  knus
  Eva

  SvarSlet
 5. Lyder som en dejlig fest og sikken fin og enkel bordopdækning, lige noget der passer mig som ikke kan det der med at lave kunstfærdige dekorationer... ;o)

  SvarSlet
 6. flot flot sæt jeg kunne lide lyset accenter

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)