fredag den 6. juli 2012

Skønne kæmper

. . . . . . er lige præcis hvad Stolt kavaler/Comos 'Day Dream' og Violfrøstjerne/Thalictrum delavayi 'Hewitt's Double' er.
Og ikke mindst sammen,  har jeg opdaget i 'Tøsehjørnet´s' baggerste del.
Violfrøstjernen står endnu blot i knop - men de lilla skyer kan allerede skimtes, i hvert fald i en havedrømmers øjne :o)
Det er første år jeg har disse kæmper i min have - og jeg har været meget betaget af den fart de begge har haft med at gro, nærmest om kap. Der står også Kæmpe Jernurt/Verbena bonariensis 'Finesse' blandt kæmperne. Den har også vist imponerende grokraft - men har kun liiige sat an til blomsterstande, så der går nok lidt inden den blander sig i floret.

Håber nu bare, at alle vore havers kæmper holder stand til uvejret, der er lovet os idag - for jeg er godt nok kommet til at holde vældigt af dem.

10 kommentarer:

 1. Hvor er det smukt.
  Kh. Margrethe.

  SvarSlet
 2. Et skønt tøsehjørne. Disse planter hører også til mine favoriter, og jeg går også og venter i spænding på det helt store udspring ;-)

  SvarSlet
 3. Kære Helle,
  Det er sørme også en dejlig have du har, så jeg vil da også følge med her fremover :)

  Kh Helle

  SvarSlet
 4. Det er 2 (3) dejlige kæmper du har dér, de har godt af vandet, men jeg håber også at de holder sig opretstående på trods af vejret:) Husk at klippe buketter af dine stolte kavalerer så blomstrer de endnu mere.

  SvarSlet
 5. En meget fin sammensætning i tøsebedet. Min violfrøstjerne er heller ikke udsprunget endnu, så holder det så
  meget længere...

  SvarSlet
 6. Håber dine kæmper har overlevet regnen, for de er da bare alt for skønne og søde sammen. God ide... Her har det regnet siden middag, men ikke i stride strømme, bare sådan jævnt og godt - det tror jeg haven har godt af.

  Flot hvidt hegn i dit forrige indlæg også, du kan noget med farvesammensætninger :)

  God weekend.

  SvarSlet
 7. Hold da helt op, så langt er mine violfrøstjerner slet ikke endnu ;o). Super god kombination, kan lige forestille mig dem i selskab med kæmpeverbena, det får vi vel at se senere ;o)

  SvarSlet
 8. De holdt nok stand for vejret blev heldigvis ikke så slemt. Viol frøstjerner er så skønne, mine er også først i knop endnu.

  SvarSlet
 9. Hej Helle. Her hos mig holdt de stand. Det regnede kraftigt hele dagen oghele aftenen, men der var heldigvis ikke skybrud. Min violfrøstjerne er sprunget ud over svæver henover staudebedet. Mine frølinger skal jeg også have plantet ud nu, så de forhåbentlig når at få godt fat i år.

  SvarSlet
 10. Det ser godt nok rigtig flot ud og det er ikke kun en havedrømmer der kan se de smukke lilla skyer :)

  SvarSlet

Du er altid velkommen til at efterlade en kommmentar - det er også helt fint bare at kigge med :o)