Men min yngste har skam luret ugedagen og har allerede i formiddags spurgt: "Hvad skal vi have til guf idag - det er jo fredag, mor?"
Jaaa Gustav, det er jo fredag :o)
Nu er jeg er ikke så vild med med hverken tanken eller smagen af det her "plastik-slik", som vi kalder det her i familien (f.eks alm. Haribo plastikposer med gummislik, som MatadorMix ell. lign.)
Ingredienslisterne ser noget syntetiske ud med alle de E-nr., prisen er for høj og smagen ikke værd at skrive om - derfor prøver vi, at holde fredagsguffen til noget hjemmelavet, som f.eks kager, boller og andre søde sager.
Idag skal vi prøve noget vi aldrig har lavet før......nemlig flødeboller - jeg så opskriften her hos "Lys over Lolland" og min mund løb i vand med det sammen og jeg vidste at dét måtte prøves.
Så idag har jeg været i krig med flødebolleriet.
Selve opskriften synes jeg I skal læse hos Lys over Lolland - jeg har bare dokumenteret processen med nogle appetitvækkende fotos, lidt tekst, erfaringer og alternative forslag.
Jeg fik præcis 40 flødeboller (i opskriften står vist 25-30 stk.).
En rulle ren rå marcipan (500 gr) er skåret i skiver (ialt 2x20stk) og bagt. |
________________________________________
________________________________________
Æggehvider og sukkerlage piskes og piske og piskes - denne konsistens var til at sprøjte/arbejde med og kom efter 10-15 min. piskning med håndmikser. |
________________________________________
Skummet sprøjtes på de bagte bunde - det ser dejligt skævt og hjemmelavet ud ;o) Hvis man var rigtig "uartig", kunne man lægge en lille blok blød nougat på bunden, som blev gemt under skummet. |
_________________________________________
Bollerne bages atter - bare lige så overfladen stivner og toppen bliver gylden. Nu mangler de bare overtrækket - men de må hellere køle af først. |
________________________________________
Ej hvor skønt at du prøver flødebollerne :) Jeg er helt vilde med dem og især bundene der er bløde, men alligevel har lidt bid. Ha en dejlig fredag hygge-aften :)
SvarSletOg tak for linket i øvrigt ;-)
SvarSletMUMS ble der sagt.
SvarSletHej Tina
SvarSletKlart jeg måtte prøve din opskrift - og ja bundene er det allerbedste :o)
Kh
Hej Anette
Velbekomme - det feder jo heldigvis ikke at kigge ;o)
Kh
Hvor er de blevet flotte! Så flot slap jeg ikke fra det sidste gang :)
SvarSletGod weekend!
Didde
Hej Didde
SvarSletTak tak - er også tilfreds med resultatet :o)
Og god weekend til dig og Jacob også.
Kh
Eiii de ser lækre ud!!!!! :)
SvarSletHej Helle. Siden jeg så din blog for første gang, har jeg tænkt og tænkt. Jeg var sikker på, at jeg måtte kende dig et sted fra, for du virkede SÅ bekendt. Og NU VED JEG DET :) Du er jo den Helle der er gift med Chris som spillede i MainAttraction :)Endelig fik jeg placeret dig :D
SvarSletspændende blog du har :) glæder mig til at følge :)
SvarSletHej Tim
SvarSletTak, du skal være så hjertens velkommen her :o)
Kh Helle
Hej Tina
SvarSletJo, det er mig ;o)
Er du Kenneths lillesøster (det siger Chris)?
Kh
Uhm det ser lækkert ud, det bliver vi vist også nødt til at prøve i vores fredagsslikfabrik herhjemme.
SvarSletJa jeg er Kenneths lillesøster :0) Hvor pudsigt, hihi :)
SvarSlet