mandag den 19. marts 2012

Et kig ind i "Planteværkstedet"

Kært barn har mange navne, siges der.
Talemåden holder stik når det gælder et af vores udhuse. Det skifter navn efter funktion og hedder ind imellem "Malerværkstedet", når det males møbler og malerier. Eller "Gildestuen" når det indtages til festlige lejligheder med flere gæster end stuen kan rumme.
Rummet har to store, gode, sydvendte vinduer og fungerer derfor lige pt., som mit "Planteværksted" i mangel af et driv/væksthus.

Nu er det første gang jeg sådan rigtig skal så og spire og jeg er meget spændt på om det hele virkelig skal lykkedes for mig.
Men indtil videre går det godt i Planteværkstedet og det huser mange af mine små spirende havedrømme.
Jeg synes det er spændende at følge med i hvordan det spirer og vokser - der sker nyt hver dag og drømmene om mit frodige blomsterparadis synes mere og mere indenfor rækkevidde.
Jeg vil lige inviterre Jer med indenfor og kigge til alle de små og store spirer.

Smukke og duftende Lathyrus - jeg har sået 3 forskellige.




Lavendel


Øverst Tjærenelikke, nedenunder Akeleje


Kæmpe Jernurt



Forrest et par Pragtsnerler, midterst Isop (som er sået alt for tæt - de skal nok blive "sjove" at prikle), bagerst lidt flere Lavendel


Mere Pragtsnerle (stod så smukt gennemlyst at forårssolen)



Margerit


Jakobstige......ja noget gik galt - så jeg har nu kun 5 små frølinger af Jakobsstige
 

Påfugleblomst

 

Tobakspibeplante (af frø fra Eva fra http://evigglade.blogspot.com/) Der er ialt 4 frø, som spirer indtil videre.


Udendørs står bl.a Drejeblomst, Gemserod, flere Akelejer, Solhat mv - men der har endnu ikke vist sig liv i potterne..........spekulerer lidt på om jeg skulle forsøge at tage potterne ind - bare lige for at skynde lidt på dem?

Tilbage er endnu en del poser med frø, som endnu ikke er sået. Men jeg må sige, at det så- og priklearbejde tager langt mere, både tid og plads, end jeg sådan lige havde forestillet mig - så nu må vi se hvor meget af det jeg når. Heldigvis kan en del også sås på friland ;o)

Ha´ en dejlig dag og vid, at drømme er livets krydderi